Dnes sme si vo Víkendovom Rádiožurnáli rozprávali s Patríciou Strouhalovou predovšetkým o korení, ktoré nás v zime zahreje alebo nám posilní imunitu. V zimnom jedálničku by tak mala mať svoje pevné miesto nielen známa a obľúbená škorica, klinčeky či čierne korenie, ale aj zázračná kurkuma, exotický kardamóm aj rímska rasca a samozrejme chilli papričky. Sychravé ráno bude oveľa znesiteľnejšie, keď deň začnete s tradičným indickým čajom Dáta Chai Masála alebo si dáte rozmiešanú kurkumu s čiernym korením.
Okrem korenia na zahriatie sme sa rozprávali aj o ďalších menej známych ingredienciách, ktoré blahodárne pôsobia na naše zdravie aj chuťové bunky. Spomínaná tak bola černuška, pískavica alebo napríklad čertovo lajno, ktorého aróma, napriek podivnému názvu, krásne prevonia celú vašu kuchyňu aj byt príjemnou vôňou cibule a cesnaku.
POČÚVAŤ ROZHOVOR