Levanduľový kvet / Bylinka

Levanduľa ako korenie je obľúbená predovšetkým vo francúzskej kuchyni na nakladanie syrov, do džemov, ovocných kompótov, čajov a na výrobu bylinných octov. Tiež sa pridáva do ryže, šalátov či na baranie a králičie mäso.

Okrem kuchyne má významné miesto v bylinkárstve (napr. v čajových zmesiach na podporu trávenia a správnej činnosti dýchacích ciest), či sa z nej pripravujú levanduľové kúpele a aromaterapia na celkové upokojenie organizmu. Používa sa tiež na výrobu tinktúry, ktorá slúži ako masážny roztok, kloktadlo alebo napr. na potieranie štiepancov od hmyzu.

V plátenom sáčku príjemne vonia v šatníku alebo pod vankúšom prispieva k pokojnému spánku.

Dátum minimálnej trvanlivosti 15. 8. 2027
Druh kuchyne, v ktorej sa Levanduľový kvet s obľubou používa
 
Na čo sa Levanduľový kvet väčšinou používa