Matcha Japonsko BIO

Tento vysoko kvalitný čaj Matcha pochádza z kontrolovanej bioprodukcie z oblasti Kagoshima v Japonsku.

Matcha je zelený čaj rozomletý na jemný prášok, ktorého výroba je jednou z najnáročnejších metód produkcie čajov na svete. Vykonáva sa tzv. zatieňovacou technikou, kedy sa mesiac pred zberom zamedzí prístupu svetla k rastline, aby sa zvýšila produkcia chlorofylu. Ten dáva vo výsledku čaju charakteristickú farbu. Matchu je možné pripraviť ako teplý aj studený nápoj, obľúbená je tiež na prípravu latte a koktailov.

Pre svoju sýtu zelenú farbu je Matcha prášok hojne využívaný aj v kuchyni, napr. ako prírodné farbivo rôznych múčnikov, koláčikov a sušienok . V poslednej dobe je tiež veľmi obľúbená zmrzlina s príchuťou matcha čaju a samozrejme celý rad koktailov a smoothies.

Obsah kofeínu: stredný

Odporúčané dávkovanie Na jednu šálku odporúčame 2 g čaju Matcha. Balenie 50 gramov vám teda postačí na prípravu 25 šálok.
Dátum minimálnej trvanlivosti 8. 1. 2028
Krajina pôvodu Japonsko
Matcha je dostupná v týchto variantoch