Zimbabwe Chipinge / Káva

Zimbabwianska káva je kávou labužníkov. Táto káva vysokej kvality sa vyznačuje jemnou a čistou chuťou s ovocným nádychom. Vyžaduje stredné až silnejšie praženie, pri ktorom sa rozvinie jeho bohatá chuť s jemnou nakyslosťou.

Káva sa v Zimbabwi začala pestovať v 60. rokoch 20. storočia, keď tu juhoafrickí farmári založili prvé plantáže. Kávová produkcia krajiny sa koncentruje blízko hraníc s Mozambikom.

Káva je zrnková, nemletá. Pokiaľ nemáte mlynček, radi Vám na požiadanie kávu pomelieme. Pri objednávke do poznámky, prosím, napíšte na akú hrubosť si prajete kávu pomlieť alebo akým spôsobom kávu pripravujete (turecká káva, espresso, french press, prekvapkávaná, mocca kanvička). Mletie vopred ale neodporúčame, pretože mletá káva rýchlo stráca svoju arómu a chuť.

Odporúčané dávkovanie Na jednu šálku odporúčame 7 g kávy Zimbabwe Chipinge. Balenie 50 gramov vám teda postačí na prípravu 7 šálok.
Dátum minimálnej trvanlivosti 30. 6. 2026
Krajina pôvodu Zimbabwe