Obzvlášť v čínskej kuchyni má pomarančová kôra a jej chuť prakticky nezastupiteľnú úlohu. Nájdeme ju v receptoch na omáčky, marinády i polievky a samozrejme v mnohých receptoch sladkých jedál.
Klasické použitie pomarančovej kôry je samozrejme pri ochutení džemov a rôznych zavarenín.
Pridaním pomarančovej kôry do sójovej omáčky a medu získame skvelú marinádu na grilovanú hydinu alebo ryby.
Citrusová chuť pomarančovej kôry sa veľmi dobre snúbi s paradajkovou omáčkou. Pridajte malú lyžičku a všetci sa budú pýtať na tajomstvo vašej skvelej chuti.
Pri pečení sladkých pokrmov zmiešajte drvenú pomarančovú kôru s kryštálovým cukrom pre ľahkú výrobu citrusových zákuskov. Tento cukor tiež môžete použiť na ozdobenie koktailov, ak do neho namočíte okraj pohára.