Drvená pomarančová kôra BIO / Korenie

Obzvlášť v čínskej kuchyni má pomarančová kôra a jej chuť prakticky nezastupiteľnú úlohu. Nájdeme ju v receptoch na omáčky, marinády i polievky a samozrejme v mnohých receptoch sladkých jedál.

Klasické použitie pomarančovej kôry je samozrejme pri ochutení džemov a rôznych zavarenín.

Pridaním pomarančovej kôry do sójovej omáčky a medu získame skvelú marinádu na grilovanú hydinu alebo ryby.

Citrusová chuť pomarančovej kôry sa veľmi dobre snúbi s paradajkovou omáčkou. Pridajte malú lyžičku a všetci sa budú pýtať na tajomstvo vašej skvelej chuti.

Pri pečení sladkých pokrmov zmiešajte drvenú pomarančovú kôru s kryštálovým cukrom pre ľahkú výrobu citrusových zákuskov. Tento cukor tiež môžete použiť na ozdobenie koktailov, ak do neho namočíte okraj pohára.

Dátum minimálnej trvanlivosti 5. 12. 2027
Krajina pôvodu Egypt
Druh kuchyne, v ktorej sa pomarančová kôra s obľubou používa
 
Na čo sa pomarančová kôra väčšinou používa