Od rovín Colorada až po rozsiahle pastviny Texasu bolo barbecue vždy základným kulinárskym zvykom, ktorý spája rodiny a priateľov okolo grilu. Naša koreniaca zmes Barbecue Colorado-Texas je namiešaná podľa tejto tradície s myšlienkou na steaky a všetky druhy mäsa, ktoré sa dajú grilovať.
Túto grilovaciu zmes korenia môžete do mäsa vmasírovať priamo, tzv. na sucho, čo zaistí, že chuť prenikne hlboko do mäsa, vďaka čomu bude každé sústo lahodne pikantné. Samozrejme ale môžete pripraviť aj klasickú marinádu a mäso dôkladne namarinovať. Keď je grilovanie mäsa hotové, korenie vytvorí lahodnú kôrku, po ktorej sa každému BBQ nadšenci zbiehajú sliny.
Intenzívny charakter dymovej papriky, chilli papričiek ancho a jalapeño v kombinácii s trstinovým cukrom a bylinkami, je ideálny pre tých, ktorí chcú, aby ich grilované kúsky mäsa mali výraznú chuť.
Pre optimálnu chuť nechajte mäso marinovať v chladničke niekoľko hodín. A malý profesionálny tip: pred začiatkom grilovania nechajte mäso približne hodinu vyberané z chladničky, aby sa dostalo na izbovú teplotu. To zaručuje rovnomerné pečenie a maximálnu šťavnatosť.
Ale zázraky našej zmesi nekončia len u mäsa. Vegáni a vegetariáni, radujte sa! Táto zmes nie je vyhradená iba na mäso, ale jej dymové a výbušné tóny chutí môžu povýšiť aj zeleninu do labužníckeho neba. Predstavte si grilovanú alebo pečenú zeleninu s nádychom úžasnej dymovej papriky, ktorá bude robiť závisť aj mäsožravcom.