Korenie na barbecue

Toto klasické barbecue korenie je základ každej poriadnej grilovačky – dodá mäsu, rybám aj zelenine neodolateľnú chuť a vôňu, akoby prešli priamo cez americký BBQ raj.

Ak milujete grilovanie, pečenie alebo pomalé marinovanie, táto zmes bude váš najlepší parťák. Vďaka hrubšej štruktúre sa krásne prichytí na mäse a pri grilovaní vytvorí lahodnú korenistú krustu. Skvele sa hodí na steaky, bravčové rebrá, kuracie paličky, ale aj na divinu, lososa či zeleninu. Je skrátka univerzálna a pripravíte s ňou hostinu, na ktorú sa bude dlho spomínať.

Ako použiť barbecue korenie?

Nezáleží na tom, či máte rozpálený gril, rúru alebo panvicu. Barbecue korenie dodá každému jedlu tú správnu kombináciu byliniek a korenín, ktorá vám pripomenie tie najlepšie letné večery pri grile. Stačí si vybrať, na čo máte chuť.

  • Klasika na gril – Mäso najprv potrite olejom a potom rovnomerne posypte korením. Ak máte čas, nechajte aspoň hodinu odležať, aby sa chute pekne spojili. Výsledkom bude šťavnaté mäso s chrumkavou korenistou kôrkou.
  • Marinovanie vopred – Zmiešajte korenie s olejom, troškou medu a horčice, naložte mäso cez noc a pripravte na grile alebo v rúre. Dlhšie marinovanie pomôže koreniu preniknúť do hĺbky a vytvorí plnšiu chuť.
  • Zeleninové BBQ – Kukurica, papriky, baklažány, cukety – všetko chutí lepšie s trochou barbecue korenia a kvapkou olivového oleja. Opečená zelenina získa jemne pikantný a bylinkový nádych, ktorý z nej spraví delikatesu.
  • Ryby na grile aj v rúre – Výborné na lososa, pstruha či tuniaka. Zmes stačí jemne votrieť a nechať pár minút odležať. Jemné mäso si zachová šťavnatosť, ale dostane výraznejšiu chuť a vôňu.
  • Pomalé pečenie – Ideálne na bravčové pliecko alebo trhané hovädzie, kde sa korenie krásne spojí so šťavou z mäsa. Mäso stačí dôkladne posypať, podliať vývarom a nechať niekoľko hodín pomaly piecť – výsledok? Mäso, ktoré sa rozpadá samo od seba.
  • Rýchlovka na panvici – Nemáte gril? Nevadí! Korenie funguje aj na panvici – či už pripravujete kuracie prsia, bravčové rezne alebo chrumkavú slaninku. Stačí trochu oleja, korenie a pár minút restovania.

Hľadáte niečo výraznejšie? Vyskúšajte údené Barbecue pre intenzívnejšiu chuť alebo legendárne Barbecue Hot Wings, ak máte radi pikantné BBQ krídelká.

Jano z Kráľovstva chuti odporúča
Jan Schneedorfer Radi experimentujete a chcete prekvapiť? Pridajte do guláša namiesto klasického korenia túto barbecue zmes! Dymové tóny papriky, korenia a byliniek dodajú jedlu príjemnú hĺbku a jemnú pikantnosť, ktorá krásne zvýrazní chuť mäsa. Stačí prisypať korenie počas dusenia a nechať ho prepojiť s ostatnými ingredienciami. Výsledok? Guláš s nádychom grilovanej chuti, ktorý nadchne každého, kto ho ochutná!
 
Zloženie korenia na barbecue Môže obsahovať stopy zeleru a sezamu.
Dátum minimálnej trvanlivosti 31. 7. 2027
Krajina pôvodu Česká republika
Barbecue korenie je dostupná v týchto variantoch
 
Druh kuchyne, v ktorej sa barbecue korenie s obľubou používa
 
Na čo sa barbecue korenie väčšinou používa