Mnoho gurmánov a šéfkuchárov metódu sous vide považuje za svätý grál prípravy mäsa. A hoci je tento spôsob často spojený s luxusnými kúskami hovädzieho mäsa, prečo by sme si takto nemohli užiť aj niečo exkluzívne, ako sú napríklad husie prsia ?
Kombinácia metódy sous vide a klasického steaku urobí z husacích pŕs gurmánsky zážitok. Nechajte sa inšpirovať modernými kuchárskymi technikami v kombinácii s tradičnými surovinami. Tento recept je ideálny pre tých, ktorí chcú experimentovať v kuchyni a hľadajú niečo mimoriadne. Užite si hus na steakový spôsob - jedlo, ktoré spája tradíciu s modernými technikami.
Čo budeme potrebovať?
Ako na to?
- Pripravte si marinádu z oleja a steakového korenia.
- Husie prsia dôkladne potrite marinádou a ideálne nechajte jeden deň marinovať v chladničke.
- Nasledujúci deň vložte mäso do vákuového vrecka a vákuovo uzavrite.
- Predohrejte vodný kúpeľ v sous vide na vybranú teplotu podľa požadovanej prepečenosti (very rare, rare, medium atď.).
- Akonáhle je voda pripravená, vložte vrecko s mäsom. Pečte podľa hrúbky mäsa – základným pravidlom je 30 minút na každých 1 cm hrúbky + pridajte ďalších 30 minút. Nikdy nenechávajte mäso pri teplote nižšej ako 55°C dlhšie ako 2,5 hodiny.
- Vyberte prsia z vrecka a nechajte 20-30 minút odpočinúť. Následne osušte papierovými uteráky.
- Zahrejte liatinovú panvicu na vysokú teplotu. Pridajte trochu oleja. Vložte prsia. Vymažte krátko z oboch strán.
Tip: namiesto steakového korenia môžete podľa chuti použiť ktorékoľvek grilovací korenie.
Podávajte ihneď a dobrú chuť!