Grilovaná hus s figami

 Grilovaná hus s figami
 

Figy a hus – kombinácia, ktorá možno prekvapí. Ale ešte viac prekvapí, aké dokonalé spojenie to je. Hus prináša výraznú chuť lahodného hydinového mäsa, ktorá je doplnená sladkou chuťou zrelých fíg. Pripravte sa na oslavu chutí, ktoré vás vtiahnu do svojho okúzľujúceho tanca.

Čo budeme potrebovať?

  • 500 g husacích pŕs
  • 8 - 10 ks čerstvých fíg
  • 1 šálky sušených fíg
  • syr feta
  • listy mäty
  • soľ a čierne korenie
  • 1 šálky balzamikového octu
  • 2 polievkové lyžice cukor  

Ako na to?

  1. V malom hrnci zmiešajte balzamikový ocot, cukor a sušené figy pokrájané na malé kocky. Zahrievajte na strednom ohni, kým sa cukor úplne nerozpustí. Znížte teplotu a nechajte variť asi 15 minút, kým sirup nezhustne. Pred použitím sirup preceďte.
  2. Predohrejte gril na 190 °C. Husacie prsia osoľte a okoreňte. Najprv ich pečte 5 - 7 minút kožou nahor. Potom otočte a pečte ďalších 3 až 5 minút.
  3. Po upečení nechajte mäso 5 až 10 minút odpočívať. Následne ich nakrájajte na tenké plátky naprieč vláknami mäsa.
  4. Husu podávajte spoločne s čerstvými figami, syrom feta, listami mäty a pokvapkanej figovo-balzamikovým sirupom, ktorý sme si pripravili v prvom kroku.