Husacie špízy s korením piatich vôní

 Husacie špízy s korením piatich vôní
 

Vychutnať si hus môžete mnohými rôznymi spôsobmi, a jedným z nich je jej príprava na špajliach. Hus má kvalitné mäso s bohatou chuťou, a keď je správne upravená, môže byť aj veľmi jemná. Pokiaľ máte chuť na niečo nové a chcete vyskúšať husacie mäso na ázijský spôsob, potom je tento recept presne pre vás.

Husie špízy s korením piatich vôní sú skvelou voľbou pre milovníkov exotickej kuchyne. Kombinácia bohatej chuti husacieho mäsa s aromatickým tradičným čínskym korením vytvára harmóniu, ktorá je neodolateľná. Príprava je jednoduchá a rýchla, čo je ideálne pre rýchlu večeru alebo pôsobivý predjedlo na večierku.

Čo budeme potrebovať?

  • 500 g husacích pŕs
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 4 lyžice čerstvej pomarančovej šťavy
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice ryžového vínneho octu
  • 2 lyžičky medu
  • 1 a 1/2 lyžičky Korenie piatich vôní
  • 1 zelená cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
  • 3 lyžice olej s neutrálnou príchuťou (napr. repkový)
     

Ako na to?

  1. Husie prsia nakrájajte na tenké kúsky (asi 1-2 cm hrubé).
  2. Vo veľkej miske zmiešajte cesnak, pomarančovú šťavu, sójovú omáčku, ryžový ocot, med, Korenie piatich vôní a zelenú cibuľu. Za stáleho miešania postupne pridávajte olej, kým sa zmes nezemulguje. V marináde premiešajte prúžky husi. Marinujte v chladničke minimálne 2 hodiny, ideálne až 12 hodín.
  3. Mäso napichajte na ihly.
  4. Nakrájajte pomaranče na polovicu, potrite olejom a posypte Korením piatich vôní.
  5. Na predhriaty gril položte pomaranče rezanou stranou dole a grilujte na strednej teplote do zlatohneda. Odložte ich bokom.
  6. Dajte husie špízy na gril a priebežne ich asi po minúte otáčajte a potierajte zvyšnou marinádou. Celková doba grilovania by nemala presiahnuť 5 minút, aby zostalo mäso vnútorne ružové.
  7. Hotové špízy podávajte s grilovanými pomarančmi, ktoré môžete vytlačiť priamo na mäso pre extra ovocnú chuť.

Ako prílohu môžete podávať pokrájanú bagetu alebo ryžu.