Často sa nás pýtate na karí pastu a ako si ju pripraviť. Vybavili sme sa preto korením, miskou a zásterou a vyskúšali sme si prípravu domácej karí pasty, ktorá by bola vždy po ruke v množstve, ktoré spotrebujeme a bez soli.
Existujú rôzne varianty s citrónovou trávou a gáfrovými lístkami. Tieto dve ingrediencie nie sú celkom bežne kmanené, zvolili sme preto ako náhradu limetkovú šťavu, ktorá sa naozaj osvedčila. Pri domácich pokusoch môžete korenie ľubovoľne pridávať a nebáť sa nečakaných chutí. Napríklad chuťovo zaujímavý variant kari pasty pripravíte s kardamómom.
Kari pasta je možné jednoducho pripraviť z tohto korenia:
Na jedno jedlo stačí
Chilli papričky namočíte vopred do limetkovej šťavy, aby riadne nasiakli . Potom ich nasypete spolu s korením do misky, pridáte olej a utrite do pasty. A je to :-).