Do väčšej misy postupne pridajte hrsť sušených datlí, sušené slivky a prípadne ďalšie obľúbené ovocie, sezamové semienka a lyžicu mletej cejlónskej škorice. Aby neboli guličky príliš suché, môžeme pridať trochu obľúbeného destilátu alebo pol jablka bez jadrovníka.
Zmes trpezlivo mixujeme do hladkej hustej hmoty. Zmes je pomerne tuhá a tak je dobré občas mixér zastaviť a odstrániť časť hmoty z čepieľok, aby sa neprehrial. Keď je zmes dobre premixovaná, lyžicou vyberáme kúsky hmoty, z ktorých tvoríme guličky. Guľôčky na záver rôzne obaľujeme lúpaným sezamom, ľanovými semienkami, mletými vlašskými orechmi, makom, kokosom alebo pre zaujímavosť matcha čajom, aby vznikla zaujímavá farebná kombinácia na tanieri.