Korenie Škorica indonézska mletá
Táto mletá škorica sa vyrába zo sušenej kôry škoricovníka pestovaného v Indonézii. Na rozdiel od škorice cejlónskej je jej chuť ostrejšia až štipľavá. Škorica sa používa ako do slaných mäsitých jedál čínskej a indickej kuchyne, tak aj do sladkých pokrmov. Všetko, čo sa zladí cukrom, môžete tiež ochutiť škoricou: kaše, múčniky, kompóty, pudingy, jablkový závin, varené víno, punče a pod. Zaujímavú chuť docielite aj pridaním trochy škorice do kávy.
Chuť a vôňa
ostrejšia, štipľavejšia chuť i vôňa
Kde sa pestuje
Indonézia, Čína, Thajsko
Na čo sa používa
Do múčnikov, pudingov, kompótov, kaší, jablkových závinov, sušienok, vareného vína a punču, pridáva sa do slaných mäsitých jedál indickej a orientálnej kuchyne.
Krajina pôvodu
Indonézia
Etiketa pre mletú indonézsku škoricu
Cena: 0,15 EURKúpiť etiketu
Označte si svoje dózy štýlovou etiketou na hnedej odolnej samolepke. K tomu navyše dostanete aj etiketu s popisom a zložením, ktorú tiež môžete na dózy nalepiť. Alebo si z týchto etikiet vytvorte vlastný katalóg obľúbených produktov.
Viac informácií
Škorica je dostupná v týchto variantoch
Dávkovanie mletej indonézskej škorice
Narazili ste v recepte na mletú indonézsku škoricu a neviete aké množstvo odmerať? Pripravili sme pre vás tabuľku s najbežnejším dávkovaním.
Zarovnaná čajová lyžička | 3 g |
Vrchovatá čajová lyžička | 4 g |
Zarovnaná polievková lyžica | 10 g |
Vrchovatá polievková lyžica | 13 g |
Miery sú samozrejme približné a vždy platí, že by ste mletej indonézskej škorice mali dávať podľa svojich vlastných chuťových preferencií.
Ako sa škorica povie:
latinsky:
|
Cinnamomum cassia
|
česky:
|
skorica
|
anglicky:
|
cinnamom
|
nemecky:
|
Zimt
|
francúzsky:
|
cannelle
|
Druh kuchyne, v ktorej sa škorica s obľubou používa
Na čo sa škorica väčšinou používa
Kde kúpim mletú indonézsku škoricu?
Nielen mletú indonézsku škoricu, ale aj ďalšie rôzne korenie, kávu, čaj a rôzne dobroty kúpite tu na e-shope alebo v našom obchode Království chuti v Prahe v Českej republike.
Rodinný obchod Kráľovstvo chuti manželov Michaely a Jana Schneedorferových je najväčším kamenným špecializovaným obchodom s korením v Českej republike, v ktorom nájdete cez 400 druhov čerstvého korenia a nepočítane rôznych byliniek, praženej kávy, čajov, orechov, sušených plodov a ďalších dobrôt, vrátane mletej indonézskej škorice.
Pri vstupe do tohto nenápadného obchodíku vás napadne, že snáď ani nie ste v obchode, ale skôr v unikátnom múzeu, pretože celý sortiment je dostupný vo veľkých sklenených dózach a tak si ho môžete pred nákupom dôkladne prezrieť a ovoňať. Mnoho zákazníkov tiež privíta, že korenie možno zakúpiť v takmer ľubovoľnom množstve a môžu tak smelo v kuchyni experimentovať s novými neznámymi chuťami. Samozrejmosťou je tiež bezobalový nákup do prinesených koreničiek, dóz alebo vrecúšok. Štandardne všetok tovar balíme do kvalitných plastových ZIP vrecúšok s možnosťou opakovateľného uzatvárania, ale na želanie vám radi produkty zabalíme do papierových vrecúšok.
Zaobstarať si tu môžete tiež doplnky ako napr. mlynčeky na kávu aj korenie, koreničky, kávovary typu french press a mocca a nepreberný výber plechových dóz na čaj, kávu a ďalšie potraviny.
Celý sortiment je tiež dostupný aj tu v internetovom obchode s doručením po celej Slovenskej republike od 3,60 EUR.
Kontakty a otváracia doba obchodu | Viac informácií o doprave