Indonézska škorica mletá BIO / Korenie

Jemne mletá, sladko voňavá a krásne hrejivá. Indonézska škorica je klasikou, ktorá nesmie chýbať v žiadnej domácnosti, kde sa pečie, varí a vôbec čaruje s vôňami. Táto škorica pochádza z Indonézie, kde sa tradične pestuje druh Cinnamomum burmannii. Je príbuzná čínskej škorici druhu cassia, ale má jemnejšie, sladšie aróma a vyšší obsah aromatických olejov. Hodí sa tak nielen do sladkých jedál, ale aj do koreninových zmesí, kde krásne podčiarkne a zaoblí celkovú chuť.

Okrem nej existuje ešte cejlónska škorica, ktorá je svetlejšia, krehkejšia a chuťovo delikátnejšia. Tá je obľúbená najmä v gurmánskej kuchyni pre svoje jemne citrusové tóny. Oproti tomu indonézska varianta má výraznejšiu vôňu, teplejší charakter a silnejšiu chuť, čo z nej robí perfektnú voľbu na každodenné varenie a pečenie.

V kuchyni má táto škorica široké využitie. Tradične sa pridáva do štrúdľ, koláčov, sušienok, vianočky alebo palaciniek, kde vyniká jej sladká, jemne pikantná chuť. Výborná je aj do kaší, jogurtu, smoothie alebo domácich granól. Ak radi pripravujete domáci indický chai alebo korenisté kakao, aj tam krásne rozvonia. A v kombinácii s klinčekmi, kardamómom alebo badiánom vytvára dokonalý základ pre voňavé koreninové zmesi napríklad do dezertov alebo mäsových receptov typu tagine.

Či už pečiete jablkový koláč alebo chystáte pečienku, škorica z Indonézie dodá vašim receptom krásne zaoblenú a sýtu vôňu, ktorú si zamilujete.

Dátum minimálnej trvanlivosti 31. 10. 2027
Krajina pôvodu Indonézia
Škorica je dostupná v týchto variantoch
 
Druh kuchyne, v ktorej sa škorica s obľubou používa
 
Na čo sa škorica väčšinou používa