Korenie na Rajma Masála

 Korenie na Rajma Masála
 

Dnes k nám prišla pani zákazníčka s otázkou, či máme korenie na indickú Rajma Masála, ktorú nedávno vyskúšala vo vegetariánskej reštaurácii Dhaba Beas a tak strašne jej to chutilo, že by si Rajmu rada pripravila doma.

Špeciálnu zmes korenia na Rajma Masála bohužiaľ nemáme, ale je veľmi ľahké si pripraviť vlastné. Ostatne to tak v Indii samozrejme robia skoro všetci :-).

Základom zmesi na 4 porcie je 1 čajová lyžička korenia Garam Masála, do ktorej pridáte ¼ lyžičky kurkumy, ½ lyžičky mletého chilli, 1 a ¼ lyžičky koriandra a pol lyžičky soli. Toho chilli rozhodne môžete pridať viac, pokiaľ máte radi oheň na tanieri aj na jazyku.