Korenie na varené víno Klasik

Keď vonku mrzne a na oknách sa objavujú ľadové kvety, nič nezahreje lepšie ako hrnček voňavého varené vína. Táto zmes korenín vám pomôže vykúzliť tú pravú zimnú atmosféru – sladkú, hrejivú a jemne korenistú, presne tak, ako má varené víno chutiť.

Chuť a vôňa

Základom zmesi je škorica, ktorá vínu dodá plnosť a jemnú sladkosť. Klinček prináša výraznejší tón, badian sa postará o sviatočnú vôňu a nové korenie celú zmes krásne prepojí do harmonického celku. Lipový kvet pridáva mäkkosť a medovka jemne osviežuje, takže výsledkom je vyvážená chuť s nádychom kvetov a citrusov.

Ako korenie použiť

Na fľašu červeného vína (0,7 l) stačia dve čajové lyžičky zmesi. Víno zohrejte, nechajte krátko lúhovať, ale nevarte, aby sa vôňa nestratila. Podľa chuti môžete pridať plátok pomaranča alebo trochu cukru.

Okrem klasickej verzie z červeného vína si môžete pripraviť aj biele varené víno. Ideálne sú odrody ako napríklad Muškát alebo Tramín. Výsledkom bude svieži zimný nápoj, ktorý poteší aj na jar.

Na čo sa korenie hodí

Táto zmes korenín nie je len na klasické varené víno. Skvele dochutí aj punč, horúci mušt, kompóty alebo pečené ovocie.

Ak radi objavujete nové chute, vyskúšajte aj našu kráľovskú variantu korenia na varené víno, ktorá je ovocnejšia a sviežejšia. Alebo sa vyberte na sever a skúste severský glögg, ktorý má trochu ostrejší charakter. Inšpiráciu na výborné horúce nápoje môžete nájsť aj v Rakúsku a pripraviť si doma pravý tirolský punč, s ktorým sa dá bez problémov prežiť aj drsná alpská zima.

Korenie na dokonalé varené víno

Zloženie korenie na varené víno
Dátum minimálnej trvanlivosti 31. 8. 2027
Krajina pôvodu Česká republika
Korenie na varené víno ponúkame v týchto variantoch