Korenie Aníz celý
Aníz je korenie s mnohostranným využitím a to nielen pri varení a pečení, ale aj pri nakladaní zeleniny, ako napr. repy, mrkvy, kapusta, uhoriek a pod.
Anízové korenie je dôležitou ingredienciou v receptoch ázijskej kuchyne, predovšetkým v indickej a čínskej, kde sa s obľubou pridáva do pokrmov z mäsa.
V sladkej kuchyni ho objavíme v ovsených kašiach, sladkých ryžových pokrmoch i mliečnej polievke.
Pretože aníz pôsobí veľmi dobre proti nadúvaniu, svoje významné miesto si vydobyl aj v pečenie, kde sa pridáva do koláčov, vianočného pečiva, anízových placiek a samozrejme býva súčasťou chlebového korenia.
Chuť a vôňa
Chuť anízu je podobná sladkého drievka s pikantnou sladkosťou a jemným korenistým tónom.
Kde sa pestuje
Stredomorie, Balkán, Španielsko, India, Turecko, Mexiko
Na čo sa používa
Do pečiva, chleba, pri nakladaní zeleniny, hodí sa aj do jablčných a hruškových kompótov. Používa sa v indickej a čínskej kuchyni, kde sa s obľubou pridáva do pokrmov z mäsa. Svoje miesto má aj pri výrobe likérov a liečivých čajov.
Krajina pôvodu
Sýria
Etiketa pre celý aníz
Cena: 0,15 EURKúpiť etiketu
Označte si svoje dózy štýlovou etiketou na hnedej odolnej samolepke. K tomu navyše dostanete aj etiketu s popisom a zložením, ktorú tiež môžete na dózy nalepiť. Alebo si z týchto etikiet vytvorte vlastný katalóg obľúbených produktov.
Viac informácií
Míša z Království doporučuje
Zaujímavá príloha k mäsu: mrkva na masle s trochou medu a lyžičkou anízu restujte na strednej teplote do zmäknutia.
Aníz ponúkame v týchto variantoch
Dávkovanie celého anízu
Narazili ste v recepte na celý aníz a neviete aké množstvo odmerať? Pripravili sme pre vás tabuľku s najbežnejším dávkovaním.
Zarovnaná čajová lyžička | 2 g |
Vrchovatá čajová lyžička | 3 g |
Zarovnaná polievková lyžica | 7 g |
Vrchovatá polievková lyžica | 10 g |
Miery sú samozrejme približné a vždy platí, že by ste celého anízu mali dávať podľa svojich vlastných chuťových preferencií.
Ako sa aníz povie:
iné názvy:
|
bedrovník aníz, bedrovník, sladká rímska rasca, chlebové semienko
|
latinsky:
|
Pimpinella anisum
|
česky:
|
aníz
|
anglicky:
|
anise
|
nemecky:
|
Anis
|
francúzsky:
|
anis, boucage
|
vietnamsky:
|
Anis
|
Druh kuchyne, v ktorej sa aníz s obľubou používa
Na čo sa aníz väčšinou používa
Kde kúpim celý aníz?
Nielen celý aníz, ale aj ďalšie rôzne korenie, kávu, čaj a rôzne dobroty kúpite tu na e-shope alebo v našom obchode Království chuti v Prahe v Českej republike.
Rodinný obchod Kráľovstvo chuti manželov Michaely a Jana Schneedorferových je najväčším kamenným špecializovaným obchodom s korením v Českej republike, v ktorom nájdete cez 400 druhov čerstvého korenia a nepočítane rôznych byliniek, praženej kávy, čajov, orechov, sušených plodov a ďalších dobrôt, vrátane celého anízu.
Pri vstupe do tohto nenápadného obchodíku vás napadne, že snáď ani nie ste v obchode, ale skôr v unikátnom múzeu, pretože celý sortiment je dostupný vo veľkých sklenených dózach a tak si ho môžete pred nákupom dôkladne prezrieť a ovoňať. Mnoho zákazníkov tiež privíta, že korenie možno zakúpiť v takmer ľubovoľnom množstve a môžu tak smelo v kuchyni experimentovať s novými neznámymi chuťami. Samozrejmosťou je tiež bezobalový nákup do prinesených koreničiek, dóz alebo vrecúšok. Štandardne všetok tovar balíme do kvalitných plastových ZIP vrecúšok s možnosťou opakovateľného uzatvárania, ale na želanie vám radi produkty zabalíme do papierových vrecúšok.
Zaobstarať si tu môžete tiež doplnky ako napr. mlynčeky na kávu aj korenie, koreničky, kávovary typu french press a mocca a nepreberný výber plechových dóz na čaj, kávu a ďalšie potraviny.
Celý sortiment je tiež dostupný aj tu v internetovom obchode s doručením po celej Slovenskej republike od 3,60 EUR.
Kontakty a otváracia doba obchodu | Viac informácií o doprave