Grapefruitové vysokohorské korenie

Grapefruitové vysokohorské korenie patrí medzi najvzácnejšie koreniny sveta. Rastie divoko v odľahlých oblastiach na úpätí Himalájí a jeho zber je namáhavá ručná práca, ktorej sa venujú malé poľnohospodárske družstvá.

Ako už názov grapefruitové korenie napovedá, v jeho aróme pri prvom ochutnaní objavíte jedinečné arómy grapefruitu, limetky, medovky a pomela premiešané s jemnou korenistosťou a jemnými horkými tónmi.

Chuť tohto korenia sa výborne hodí k rybám, morským plodom a hydine, ale aj v sladkej kuchyni na dezerty, pečivo, torty alebo sladké ovocie.

Pre dokonalé uvoľnenie arómy odporúčame korenie vždy čerstvo pomlieť v mlynčeku alebo podrviť v mažiari tesne pred použitím. Do jedla toto vysokohorské korenie pridávajte až na konci tepelnej úpravy, aby sa chuť teplom nestratila.

 
Jano z Kráľovstva chuti odporúča
Jan Schneedorfer Pokiaľ chcete tomuto koreniu dodať ostrosť, môžete ho skombinovať s čiernym korením Malabar či Tellicherry alebo s chilli, s ktorým si chuťovo veľmi dobre rozumie.
 
Dátum minimálnej trvanlivosti 1. 9. 2026
Krajina pôvodu Nepál
Na čo sa korenie väčšinou používa