Grapefruitové vysokohorské korenie

Grapefruitové vysokohorské korenie patrí k jednému z najvzácnejších korení sveta. Rastie divoko v odľahlých oblastiach na úpätí Himalájí a jeho zber je namáhavá ručná práca, ktorej sa venujú malé poľnohospodárske družstvá.

Ako názov grapefruitové korenie napovedá, v jeho aróme na prvú ochutnanie nájdete jedinečné aróma grapefruitu, limetky, medovky a pomelá premiešanou s miernou korenitosťou a jemnými horkými tónmi.

Chuť tohto korenia sa skvele hodí k rybám, morským plodom a hydine, ale aj v sladkej kuchyni na dezerty, pečivo, torty alebo sladké ovocie.

Pre dokonalé uvoľnenie arómy odporúčame korenie vždy čerstvo pomlieť v mlynčeku alebo nadrviť v mažiari tesne pred použitím. Do jedla toto vysokohorské korenie pridávajte až na konci tepelnej prípravy, aby sa chuť teplom nestratila.

 
Honza z Království doporučuje
Jan Schneedorfer Pokiaľ chcete tomuto koreniu dodať ostrosť, môžete ho skombinovať s čiernym korením Malabar či Tellicherry alebo s chilli, s ktorým si chuťovo veľmi dobre rozumie.
 
Dátum minimálnej trvanlivosti 1. 9. 2026
Krajina pôvodu Nepál
Na čo sa korenie väčšinou používa