Šalvia / Bylinka

Šalvia je aromatická bylina známa ako korenie a liečivka už od staroveku. V USA sa používa na bravčové mäso a klobásy, v Anglicku je tradičným korením do plnky do hydiny a Holanďania užívajú horúci nápoj pripravený zo šalvie a mlieka. Je výborná na korenenie pečeného mäsa a rýb, do omáčok aj na dochutenie syrov.

Šalvia je súčasťou obľúbenej zmesi provensálske korenie, je tiež častou zložkou bylinných čajov, kde má široké použitie.

Nálev prispieva k správnej činnosti dýchacieho a tráviaceho systému, podporuje hormonálnu rovnováhu (menopauzálny komfort) a prirodzenú obranyschopnosť organizmu. Používa sa aj na obklady a na kloktanie.

Upozornenie Neodporúča sa pre deti a pre tehotné a dojčiace ženy.
Dátum minimálnej trvanlivosti 31. 12. 2027
Krajina pôvodu Albánsko
Druh kuchyne, v ktorej sa šalvia s obľubou používa
 
Na čo sa šalvia väčšinou používa