Údene barbecue BIO / Korenie

Stačí otvoriť koreničku a hneď vás pohltí tá omamná vôňa dymu, papriky a cesnaku, ktorá pripomína letné večery a rozohriaty gril so šťavnatými kúskami mäsa. Dymové barbecue je korenie pre všetkých, ktorí milujú ten moment, keď sa mäso zafarbí dozlata, kuchyňou sa šíri dymová aróma a všetkým sa zbiehajú sliny.

Čo sa v tomto barbecue korení ukrýva?

Základom je sladká paprika, ktorá dodá farbu a jemnosť. Údená paprika spolu s dymovou soľou a dymovými chilli papričkami chipotle potom vnesú poriadnu dávku dymového charakteru. A nebojte sa, nie je to žiadna umelá chémia, ale jemné prírodné vône ako keď pomaly pečiete nad žeravými uhlíkmi. Cesnak a korenie celej zmesi dodajú hĺbku a jemnú pikantnosť. A na záver štipka výnimočnej soli fleur de sel, ktorá sa jemne rozplynie a všetky chute prepojí.

Na čo všetko sa hodí?

Toto korenie je stávka na istotu pre všetky grilovacie klasiky, ale uplatnenie nájde aj tam, kde by ste to možno nečakali:

  • Na bravčové rebrá – Zmiešajte barbecue korenie s paradajkovou omáčkou a máte luxusnú domácu marinádu, ktorá sa pri pečení krásne skaramelizuje.
  • Na hovädzie aj kuracie mäso – Funguje skvele ako suchý rub na pomalé grilovanie aj ako základ do marinády s olejom a medom.
  • Na ryby – Výborné na lososa, makrelu alebo pstruha. Dymové tóny sa s rybím mäsom krásne dopĺňajú.
  • Na pečené zemiaky alebo hranolky – Stačí posypať tesne pred dopečením, prípadne zmiešať s olejom ešte pred pečením.
  • Na zeleninu na gril – Cuketa, baklažán, paprika alebo kukurica s týmto korením získajú výraznú a neodolateľnú chuť.
  • Na domácu barbecue omáčku – Lyžica korenia do kečupu, pár kvapiek octu a med, a máte omáčku ako z BBQ bistra.

Tip na záver

Dymové barbecue je ideálne, keď chcete jedlu dodať chuť ako z amerického grilu, ale nemáte čas alebo vybavenie na pomalé údenie. A ak vás tento štýl baví, určite pozrite aj našu ďalšiu zmes na grilovanie Texas. Je podobne dymová, ale viac zameraná na klasické americké grilovanie s koriandrom a horčičnými semienkami. A grilovačka môže začať pokojne aj v rúre.

Zloženie korenia na údene barbecue
Dátum minimálnej trvanlivosti 1. 4. 2027
Krajina pôvodu Nemecko
Barbecue korenie je dostupná v týchto variantoch
 
Druh kuchyne, v ktorej sa barbecue korenie s obľubou používa
 
Na čo sa barbecue korenie väčšinou používa