Škorica indonézska celá BIO
Balenie 30 g 3,47 EUR kúpiť
Balenie 80 g 9,24 EUR kúpiť
voľná váhavybrať
Tovar je skladom na e-shope a na predajni v Prahe
Jednotková cena: 11,56 EUR/ 100 g
Indonézska škorica celá BIO / Korenie
Indonézska škorica pochádza zo škoricovníka pestovaného v tropických oblastiach Indonézie. Jej kôra je pevná, hrubšia a má výraznú, korenistú chuť, ktorá je ostrejšia než u cejlónskej škorice. Hrejivá, drevitá vôňa s jemne štipľavými tónmi dodáva jedlám hĺbku a vynikne v sladkých aj slaných receptoch. Na rozdiel od mletej škorice sa celá škorica uvoľňuje pomaly, čo ju robí ideálnou do dlhšie pripravovaných jedál, nápojov alebo domácich likérov.
Na čo používať celú indonézsku škoricu?
Celá škorica nie je určená na priamu konzumáciu, ale počas dlhého varenia postupne uvoľňuje svoje arómy, čím jedlu dodáva jemne korenistú, mierne sladkastú chuť. Oproti mletej škorici je vhodná tam, kde chcete dosiahnuť pomalé a rovnomerné rozvinutie chutí.
- Svařené víno, punč a horúce nápoje – Škorica je neoddeliteľnou súčasťou zimných nápojov, ktorým dodáva hrejivú a príjemne sladkastú vôňu. Používa sa v punči, varenom víne alebo jablkovom mušte, kde výborne ladí s klinčekmi, badiánom a citrusovou kôrou. Do hrnca stačí pridať jednu až dve celé tyčinky, ktoré po uvarení ľahko vyberiete.
- Kompóty a ovocné zmesi – Celá škorica sa výborne hodí na zaváranie ovocia, kde sa pomaly varí spolu s jablkami, hruškami či slivkami. V sladkokyslých nálevoch zvýrazní prirodzenú sladkosť ovocia a dodá mu teplú arómu.
- Mäsité jedlá orientálnej kuchyne – V indickej, arabskej aj čínskej kuchyni je škorica bežnou súčasťou koreninových jedál. Pridáva sa do karí, duseného mäsa a pomaly pečených pokrmov, kde sa jej chuť postupne rozvíja spolu s ďalšími koreninami, ako je rímska rasca, koriander či klinčeky. Skvele sa hodí k jahňaciemu, hovädziemu aj hydine.
- Ryžové jedlá a strukoviny – Používa sa v indických a arabských receptoch, ako je biryani alebo pilaf, kde sa jej jemné tóny krásne spoja s maslom, šafranom či kardamómom. Stačí ju pridať počas varenia a pred servírovaním vybrať.
- Domáce likéry a sirupy – Celá škorica sa skvelo hodí do domácich likérov, rumových nálevov a korenistých sirupov, kde sa niekoľko dní maceruje. V kombinácii s vanilkou, klinčekmi alebo badiánom dodá nápojom bohatú a hlbokú arómu, a to nielen tým alkoholickým, ale aj sirupom do kávy alebo kokteilov.
- Na zaváranie ovocia a zeleniny – Celá škorica sa často používa pri nakladaní tekvice, hrušiek či citrusov do sladkokyslých nálevov. Jej aróma sa postupne uvoľňuje do nálevu a zvýrazňuje prirodzenú chuť surovín.
Tip: Ak chcete získať plnšiu arómu a intenzívnejšiu chuť, skúste škoricu pred použitím rozlomiť na menšie kúsky alebo ju na pár sekúnd nasucho prehriať na panvici. Skvelý nápad je tiež vložiť kúsok škorice do nádoby s kávovými zrnami – vytvoríte si tak jemne škoricovo prevoňanú kávu.
Krajina pôvodu
Indonézia
Informácie o BIO produkcii
Zemědělská produkce mimo EU.
BIO produkty certifikuje kontrolní organizace CZ-BIO-003.
Etiketa pre celú škoricu BIO
Cena: 0,15 EURKúpiť etiketu
Označte si svoje dózy štýlovou etiketou na hnedej odolnej samolepke. K tomu navyše dostanete aj etiketu s popisom a zložením, ktorú tiež môžete na dózy nalepiť. Alebo si z týchto etikiet vytvorte vlastný katalóg obľúbených produktov.
Viac informácií
Škorica je dostupná v týchto variantoch
Dávkovanie celej škorice BIO
Narazili ste v recepte na celú škoricu BIO a neviete aké množstvo odmerať? Pripravili sme pre vás tabuľku s najbežnejším dávkovaním.
Zarovnaná čajová lyžička | 2 g |
Vrchovatá čajová lyžička | 2 g |
Zarovnaná polievková lyžica | 5 g |
Vrchovatá polievková lyžica | 7 g |
Miery sú samozrejme približné a vždy platí, že by ste celej škorice BIO mali dávať podľa svojich vlastných chuťových preferencií.
Ako sa škorica povie:
latinsky:
|
Cinnamomum cassia
|
česky:
|
skorica
|
anglicky:
|
cinnamom
|
nemecky:
|
Zimt
|
francúzsky:
|
cannelle
|
Druh kuchyne, v ktorej sa škorica s obľubou používa
Kde kúpim celú škoricu BIO?
Nielen celú škoricu BIO, ale aj ďalšie rôzne korenie, kávu, čaj a rôzne dobroty kúpite tu na e-shope alebo v našom obchode Království chuti v Prahe v Českej republike.
Rodinný obchod Kráľovstvo chuti manželov Michaely a Jana Schneedorferových je najväčším kamenným špecializovaným obchodom s korením v Českej republike, v ktorom nájdete cez 400 druhov čerstvého korenia a nepočítane rôznych byliniek, praženej kávy, čajov, orechov, sušených plodov a ďalších dobrôt, vrátane celej škorice BIO.
Pri vstupe do tohto nenápadného obchodíku vás napadne, že snáď ani nie ste v obchode, ale skôr v unikátnom múzeu, pretože celý sortiment je dostupný vo veľkých sklenených dózach a tak si ho môžete pred nákupom dôkladne prezrieť a ovoňať. Mnoho zákazníkov tiež privíta, že korenie možno zakúpiť v takmer ľubovoľnom množstve a môžu tak smelo v kuchyni experimentovať s novými neznámymi chuťami. Samozrejmosťou je tiež bezobalový nákup do prinesených koreničiek, dóz alebo vrecúšok. Štandardne všetok tovar balíme do kvalitných plastových ZIP vrecúšok s možnosťou opakovateľného uzatvárania, ale na želanie vám radi produkty zabalíme do papierových vrecúšok.
Zaobstarať si tu môžete tiež doplnky ako napr. mlynčeky na kávu aj korenie, koreničky, kávovary typu french press a mocca a nepreberný výber plechových dóz na čaj, kávu a ďalšie potraviny.
Celý sortiment je tiež dostupný aj tu v internetovom obchode s doručením po celej Slovenskej republike od 3,60 EUR.
Kontakty a otváracia doba obchodu | Viac informácií o doprave