Cejlónska škorica mletá BIO / Korenie

Jemne mletá cejlónska škorica je skutočná delikatesa medzi škoricami. Na rozdiel od bežnejšej indonézskej varianty nie je štipľavá ani výrazne ostrá. Jej chuť je skôr sladká, jemná, s ľahkým citrusovým nádychom. Práve vďaka tejto jemnosti sa perfektne hodí tam, kde chcete škoricu cítiť, ale nechcete prehlušiť ostatné chute. Či už pripravujete kašu, sladké pečivo alebo len ochucujete kávu, mletá cejlónska škorica je voľba, ktorá nikdy nesklame.

Kam sa hodí jemne mletá cejlónska škorica?

Táto škorica krásne vynikne v jemnejších jedlách, kde má možnosť spojiť sa s ostatnými surovinami a dotvoriť chuťový zážitok. Mletá varianta tejto škorice sa pridáva priamo do cesta, kaší alebo krémov, kde sa rovnomerne rozptýli a rýchlo uvoľní svoje aróma.

  • Raňajky a dezerty – Cejlónska škorica sa výborne hodí do ovsených a pšeno kaší, lievancov, palaciniek alebo smoothie s jablkami a banánmi. Pár štipiek škorice dokáže celú raňajku premeniť na voňavý zážitok.
  • Domáce pečenie – Táto škorica sa hodí aj do kysnutého cesta, báboviek, koláčov či sušienok. Ak pečiete jablkovú alebo tvarohovú štrúdľu, jemná škorica krásne podporí chuť plnky, bez toho, aby ju prehlušila.
  • Káva a teplé nápoje – Mletú škoricu môžete pridať do mletej kávy ešte pred zaliatím alebo ju zmiešať s medom a mliekom – vznikne voňavý škoricový nápoj, ideálny na jesenné večery.
  • Slaná kuchyňa – Aj v jemných orientálnych zmesiach alebo indických jedlách si nájde svoje miesto. Ak varíte dusené mäso na sladko-slaný spôsob (napríklad s cibuľkou a sušeným ovocím), lyžička mletej cejlónskej škorice dodá jedlu hĺbku a harmóniu.

Cejlónska škorica je obľúbená práve pre svoju jemnosť, no ak ju chcete naozaj nechať zažiariť, vyskúšajte ju zmiešať s trochou cukru a masla ako plnku do kysnutého pečiva. Skvele sa hodí napríklad do škoricových slimákov alebo ako sladká posýpka na lievance. A keď si ju pridáte do medu s kvapkou citróna, získate výbornú domácu zmes na ochutenie čaju aj teplého mlieka.

Dátum minimálnej trvanlivosti 31. 3. 2029
Krajina pôvodu Srí Lanka
Škorica je dostupná v týchto variantoch
 
Druh kuchyne, v ktorej sa škorica s obľubou používa
 
Na čo sa škorica väčšinou používa