Badián mletý
V starých českých kuchárkach sa badiánu pre jeho tvar hovorí hviezdičkové korenie a aj v zahraničí naň narazíte pod názvom star anise, teda hviezdicový aníz. Aj keď botanicky nemá s anízom nič spoločné, jeho korenená chuť a vôňa je anízu podobná, len je pri badiáne silnejšia.
Vyberte si z obľúbených veľkostí balenia
Balenie 20 g 1,87 EUR
ks
Balenie 50 g 4,67 EUR
ks
Zľava {0} % Alebo si zvoľte balenie vlastné
Balenie {0} {0} EUR ks
Jednotková cena: {0} {1} / 100 g Množstevné zľavy sú platné iba pri objednávke cez e-shop.
Tovar je skladom a môžete ho kúpiť tu v e-shope alebo na predajni v Prahe.

Badián mletý / Korenie

V starých českých kuchárkach sa badiánu pre jeho tvar hovorí hviezdičkové korenie a aj v zahraničí naň narazíte pod názvom star anise, teda hviezdicový aníz. Aj keď botanicky nemá s anízom nič spoločné, jeho korenená chuť a vôňa je anízu podobná, len je pri badiáne silnejšia.

Badián má svoje hlavné miesto v ázijskej kuchyni, kde ho nájdeme napr. v legendárnej čínskej zmesi korení piatich vôní, vietnamskej polievke phở, indickom biryani a desiatkach ďalších receptov.

V našej slovenskej kuchyni sa používa predovšetkým do vianočného pečiva , perníkov, povidel, ovocných polievok, kompótov a samozrejme nezastupiteľný je pri ochutení vareného vína.

Dátum minimálnej trvanlivosti 31. 1. 2027
Krajina pôvodu Vietnam
Badián ponúkame v týchto variantoch
 
Druh kuchyne, v ktorej sa badián s obľubou používa
 
Na čo sa badián väčšinou používa
 
Etiketa pre mletý badián
Chuť a vôňa Korenisto sladkastá chuť, vôňa podobná anízu a feniklu.
Kde sa pestuje juhovýchodnej Ázie a Tichomoria
Na čo sa používa Badián je nevyhnutnou ingredienciou tradičnej ázijskej kuchyne, napr. vietnamskej rezancovej polievky phở. Používa sa na prípravu rôznych mäsa, rýb a morských plodov. V českej kuchyni sa pridáva do perníkov, sušienok, lekvárov, kompótov alebo pri výrobe likérov a horúcich nápojov.
Ako sa badián povie:
iné názvy: čínsky aníz, hviezdicový aníz, hviezdičkové korenie, indický aníz, sibírsky aníz
latinsky: Illicium verum
česky: badián, hviezdicový aníz
anglicky: star anise
nemecky: Sternanis, Badian
francúzsky: anis étoilé, badiane chinoise
vietnamsky: đại hồi

Kde kúpim mletý badián?

Nielen mletý badián, ale aj ďalšie rôzne korenie, kávu, čaj a rôzne dobroty kúpite tu na e-shope alebo v našom obchode Království chuti v Prahe v Českej republike.

Rodinný obchod Kráľovstvo chuti manželov Michaely a Jana Schneedorferových je najväčším kamenným špecializovaným obchodom s korením v Českej republike, v ktorom nájdete cez 400 druhov čerstvého korenia a nepočítane rôznych byliniek, praženej kávy, čajov, orechov, sušených plodov a ďalších dobrôt, vrátane mletého badiánu.

Pri vstupe do tohto nenápadného obchodíku vás napadne, že snáď ani nie ste v obchode, ale skôr v unikátnom múzeu, pretože celý sortiment je dostupný vo veľkých sklenených dózach a tak si ho môžete pred nákupom dôkladne prezrieť a ovoňať. Mnoho zákazníkov tiež privíta, že korenie možno zakúpiť v takmer ľubovoľnom množstve a môžu tak smelo v kuchyni experimentovať s novými neznámymi chuťami. Samozrejmosťou je tiež bezobalový nákup do prinesených koreničiek, dóz alebo vrecúšok. Štandardne všetok tovar balíme do kvalitných plastových ZIP vrecúšok s možnosťou opakovateľného uzatvárania, ale na želanie vám radi produkty zabalíme do papierových vrecúšok.

Zaobstarať si tu môžete tiež doplnky ako napr. mlynčeky na kávu aj korenie, koreničky, kávovary typu french press a mocca a nepreberný výber plechových dóz na čaj, kávu a ďalšie potraviny.

Celý sortiment je tiež dostupný aj tu v internetovom obchode s doručením po celej Slovenskej republike od 3,60 EUR.

Kontakty a otváracia doba obchodu | Viac informácií o doprave

Odoslaním formulára súhlasíte so spracovaním osobných údajov.

Sledujte nás na sociálnych sieť ach, nech vám nič neunikne :-)

Facebook Instagram Instagram
Nákupný košík
Váš košík je zatiaľ prázdny

U objednávok nad 60 EUR je poštovné zdarma.

Informácie o doprave a platbe

Pre doručenie do Čiech Česká republika prosím objednávajte na kralovstvichuti.cz.