Klobásové korenie

Ak ste nadšenci do domácej výroby klobás alebo jednoducho milujete klasické chute tradičnej českej kuchyne, naše klobásové korenie je pre vás ako stvorené. Táto starostlivo vyvážená zmes korenia v sebe ukrýva tajomstvo dokonalých domácich klobás, ktoré si získajú vaše chuťové bunky aj rady vďačných gurmánov.

V klobásovom korení nájdete sladkú papriku, ktorá klobásam dodá charakteristickú farbu a jemnú sladkosť. Čierne korenie je tu pre pikantné tóny, zatiaľ čo pálivá paprika pridáva ostrý šmrnc. Cesnak je nevyhnutný pre výraznú chuť, ktorá je typická pre klasické klobásy. Rasca, tradičné korenie, dodáva jedinečnú a nezameniteľnú chuť. Koriander s miernymi citrusovými a zemitými tónmi prináša zmesi sviežej nuansy, a nové korenie potom kompletuje zmes svojou bohatou a hrejivou chuťou. Táto kombinácia korenia je starostlivo vyvážená, aby vašim domácim klobásam poskytla plnú a tradičnú chuť.

Ako použiť naše Klobásové Korenie? Pri výrobe domácich klobás jednoducho primiešajte naše korenie k mletému mäsu podľa vášho receptu. Obvyklé množstvo je 50 gramov korenia na 10 kg mäsa. V každom prípade ale vrelo odporúčame najskôr pomer vyskúšať na menšom množstve, aby ste našli svoj ideálny pomer.

Pre tých, ktorí radi experimentujú, môžete naše korenie použiť aj pri príprave domácich grilovacích klobás, do karbanátov, sekanej alebo hamburgerov alebo si aj pripraviť marinádu pre grilované mäso.

Držíme vám palce, nech sa domáce klobásky vydaria!

Zloženie klobásového korenia
Dátum minimálnej trvanlivosti 31. 7. 2027
Krajina pôvodu Česká republika
Druh kuchyne, v ktorej sa Klobásové korenie s obľubou používa
 
Na čo sa Klobásové korenie väčšinou používa