V hrubozrnnej zmesi citrónového korenia sa nádherne snúbi príjemná pikantná chuť čierneho korenia s ľahkými a osviežujúcimi tónmi citróna. Vďaka tejto kombinácii získate neobvyklú, ale príjemnú kombináciu štipľavej a kyslej chute, ktorá je priamo ideálna ako do ázijskej kuchyne, tak samozrejme predovšetkým na biele mäso, ako sú ryby, morské plody alebo hydina.
Okrem mäsa ale môžete citrónové korenie použiť ako čerešničku na torte pre zeleninové šaláty formou zálievky a to predovšetkým na mrkvové alebo paradajkové šaláty, ale hodí sa aj do zemiakového šalátu, ktorému dodá iskrivú sviežosť.
Citrónové korenie môžeme použiť nielen na surovú zeleninu, ale výborne sa hodí na aj na zeleninu grilovanú ako je cuketa alebo baklažán.
Korením môžete mäso alebo zeleninu na grilovanie buď priamo posypať, alebo si pripravte jednoduchú marinádu z korenia a oleja, v ktorom necháte mäso aj zeleninu niekoľko hodín naložené.
Citrónová chuť sa z korenia dlhším varením vytráca, pridávajte teda toto korenie až ku koncu varenia.