Špagety, alebo správne taliansky spaghetti, patria medzi jednoduché a rýchle recepty. S touto koreniacou zmesou však bude ich príprava ešte jednoduchšia a výsledok absolútne dokonalý.
V zmesi nájdete cesnak, sladkú papriku, oregano a saturejku, ktoré vás omámia typickou stredomorskou vôňou, a trochu rasce s čiernym korením, ktoré sa postarajú o príjemnú korenistosť. Stačí jedna polievková lyžica a nielen špagety, ale aj rôzne paradajkové omáčky či zeleninové šaláty získajú chuť, akoby ste jedli v Taliansku.
Aj keď vás názov navádza na použitie tohto korenia len na špagety, rozhodne neurobíte chybu, ak ho vyskúšate aj v iných jedlách, napríklad:
- Omáčky a zálievky – pridajte ho do paradajkovej alebo smotanovej omáčky, alebo ho jednoducho zmiešajte s olivovým olejom.
- Grilovaná zelenina – ochuťte rajčiny, papriky či cukety a dajte ich na gril alebo do rúry.
- Mäso – jednoducho posypte kura korením alebo ho pridajte do mletého mäsa na talianske mäsové guľky.
- Rýchle cestoviny – výborne sa hodí nielen na klasické špagety, ale aj na ďalšie druhy talianskych cestovín.
Recept na rýchle a jednoduché špagety
Príprava špagiet na obed alebo večeru už nemôže byť jednoduchšia. Uvarte špagety podľa návodu na obale. Vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej, pridajte polievkovú lyžicu korenia a krátko orestujte, aby sa uvoľnili všetky chute. Potom pridajte uvarené špagety, všetko dôkladne premiešajte a môžete podávať.