Korenie na štrúdľu

Táto zmes korenia premení vaše jablkové záviny a koláče na voňavé majstrovské dielo, po ktorom sa každý len zapráši. Korenie na štrúdl totiž obsahuje ideálny pomer škorice, citrónovej kôry, kardamómu, zázvoru a klinčekov, ktorý sa postará o dokonalú sladkú vôňu a chuť. Stačí štipka a vaša kuchyňa bude voňať ako u babičky.

Na čo všetko sa korenie na štrúdl dá použiť?

Áno, nielen na klasický jablkový závin. Toto korenie má široké využitie:

  • Štrúdl a koláče – klasika, ktorú táto zmes povýši na ďalšiu úroveň. Stačí ju zmiešať s jablkami, cukrom a prípadne aj s hrozienkami.
  • Perníky a muffiny – skúste ju pridať do cesta a uvidíte, ako krásne oživí chuť.
  • Ovocné dezerty – posypte ňou pečené hrušky, slivky alebo jablká s trochou cukru.
  • Horúce nápoje – štipka v jablkovom mušte alebo vo varenom víne a máte dokonalý zimný večer.

Už vieme na čo, ale ako na to?

Je to úplne jednoduché. Pri pečení štrúdle stačí nastrúhané jablká premiešať s cukrom a korením. Na pečené ovocie korenie nasypte pred pečením alebo pridajte štipku do sirupu. A ak radi experimentujete, skúste ju vmiešať do cesta na bábovku alebo dokonca do kaše na raňajky! Toto korenie urobí z každého pečenia zážitok, na ktorý sa budete tešiť. Jeho sladké a svieže tóny krásne podčiarknu chuť ovocia aj cesta. A navyše, kto by odolal tej vôni škorice a citrónu?

Zloženie korenie na štrúdľu Môže obsahovať stopy horčice, zeleru, sezamu, lepeku a mandlí.
Dátum minimálnej trvanlivosti 22. 11. 2026
Krajina pôvodu Nemecko
Druh kuchyne, v ktorej sa korenie na štrúdľu s obľubou používa
 
Na čo sa korenie na štrúdľu väčšinou používa