Zabíjačkové korenie

Naše korenie na zabíjačku je namiešané podľa tradičných a osvedčených receptov našich zabíjačkových hodov. Aromatický majorán dodá vrelú, ľahko ostrú chuť a cesnak zaistí výrazný šmrnc. Zeler sa postará o jemne sladkastú zemitú chuť, zatiaľ čo čierne korenie pridáva pikantné tóny. Nové korenie s jeho sladko koreneným nádychom pridá zmesi korenia bohatosť a štipka muškátového kvetu zavŕši celú symfóniu chuťou svojou jemne korenenou a hrejivou vôňou. Zmes obsahuje optimálne množstvo soli, takže ju už nemusíte pridávať. Či už pripravujete klasické zabíjačkové pokrmy, ako sú jaternice, krvavničky, prejt, čiernu zabíjačkovú polievku, alebo hľadáte zaujímavé nové alternatívy k tradičným receptom, toto korenie bude vašim nevyhnutným spoločníkom. Jeho všestrannosť však presahuje zabíjačkové špeciality a vďaka nemu môžete prekročiť vaše gastronomické obzory a objaviť nečakane široké spektrum použitia tohto korenia.

Tipy na použitie zabíjačkového korenia:

  1. Tradičné zabíjačkové pokrmy: Využite korenie na prípravu klasík ako sú pečeňovky a krvavničky.

  2. Mleté mäso a sekaná: Zabíjačkové korenie je skvelé do všetkých druhov mletého mäsa, fašírok alebo do sekanej. Pridáva bohatú chuť a arómu, ktorá sa rozvinie počas pečenia alebo vyprážania.

  3. Dušené mäso: Korenie je ideálne pre dusené baranie, hovädzie mäso, ale aj pre zverinu. Pridáva komplexný chuťový profil a výrazne zvýrazňuje charakter mäsa.

  4. Zabíjačkové polievky a guláša: S týmto korením privediete klasické polievky a guláša na novú úroveň chuti. Stačí pridať korenie počas varenia a nechať chute pomaly prelínať.

  5. Zemiakové jedlá: Oživte vaše zemiakové placky alebo zemiakovú polievku vyváženou kombináciou cesnaku a majoránu a ďalších nevyhnutných ingrediencií namiešaných v zabíjačkovom korení.

  6. Paštéty: Vytvorte bohatú a chutnú paštétu z bravčového bôčika, kuracej pečene a zabíjačkového korenia.

Či už teda pripravujete klasické zabíjačkové pokrmy alebo hľadáte inovatívne prístupy k tradičným receptom, toto korenie vám zaistí istotu tradičnej chute aj inšpiráciu pre nové objavy. Vyskúšajte ho vo vašich obľúbených receptoch a presvedčte sa, ako korenie na zabíjačku oživí každý pokrm svojim bohatým a harmonickým profilom chutí.
Jano z Kráľovstva chuti odporúča
Jan Schneedorfer Jednoduchá a rýchla bravčová paštéta: Upečte a najemno nakrájajte 1 kg tučného bôčika. 0,5 kg kuracej pečene poduste na cibuľke. Všetko premiešajte so zabíjačkovým korením a rozomelte. Do paštéty môžete tiež primiešať mandle, brusnice, červené víno alebo napríklad calvados.
 
Zloženie zabíjačkového korenia
Dátum minimálnej trvanlivosti 31. 7. 2027
Krajina pôvodu Česká republika
Druh kuchyne, v ktorej sa Zabíjačkové korenie s obľubou používa
 
Na čo sa Zabíjačkové korenie väčšinou používa