Malú domácu paštétu s bourbonským korením, ktoré je príjemne aromatické, vonia ako píniové oriešky a navyše je úžasne pálivý, zvládnete pripraviť do 30 minút. Paštéty a nátierky sú skvelé na experimentovanie s korením a surovinami. Ďalší pepřový tip na tento týždeň tak nebolo možné vybrať inak.
Čo budeme na paštétu potrebovať
Uvedené množstvo je na dve malé misky.
Postup prípravy
Cibuľu a cesnak opražíme, pridáme pečeň a bobkový list, majorán, tymian a podlejeme vínom. Pridáme mandle a slivky a dusíme do mäkka, aby sa víno vyvarilo. Potom všetko osolíme, okoreníme nadrvenou zmesou korenia a rozmixujeme s tukom. V miskách necháme v chladničke stuhnúť. Ozdobíme a natierame na francúzsku bagetu alebo klasický chlieb.