Novinky a recepty

Tip #2: Ako správne korenie skladovať

Tip #2: Ako správne korenie skladovať

Správne skladovanie je kľúčové pre zachovanie chuti a kvality vášho korenia. Preto ho skladujte vo vzduchotesných korenkách alebo nádobách na suchom mieste a chráňte ho pred teplom, vlhkom a priamym slnečným svitom.Pokračovať
 
Súťaž o prevádzkareň Prahy 4

Súťaž o prevádzkareň Prahy 4

Bolo to pre nás veľké prekvapenie, keď nám jedna pani zákazníčka hovorila, že pre nás hlasovala v súťaži o prevádzkareň Prahy 4. O tejto súťaži, ktorú organizuje úrad mestskej časti Praha 4, sme totiž nevedeli a tak sme sa do nej ani neprihlásili.Pokračovať
 
Boules Orientales

Boules Orientales

Najprv si pripravíme hummus, z ktorého následne budeme tvoriť guličky.Pokračovať
 
Tip #1: Vždy pracujte s čerstvým korením

Tip #1: Vždy pracujte s čerstvým korením

Sila a vôňa korenia majú tendenciu časom slabnúť, takže je dôležité vždy pracovať s čerstvými surovinami. Dátum exspirácie, ktorý je uvedený na obale, platí pri uskladnení v suchom prostredí bez prístupu vzduchu.Pokračovať
 
Škoricové raw guličky

Škoricové raw guličky

Do väčšej misy postupne pridajte hrsť sušených datlí, sušené slivky a prípadne ďalšie obľúbené ovocie, sezamové semienka a lyžicu mletej cejlónskej škorice. Aby neboli guličky príliš suché, môžeme pridať trochu obľúbeného destilátu alebo pol jablka bez jadrovníka. Zmes trpezlivo mixujeme do hladkej hustej hmoty.Pokračovať
 
Repový koláč ala Balkán

Repový koláč ala Balkán

Čo budeme potrebovať: veľká repa 5 zemiakov kyslá kapusta cibuľa balkánsky syr korenie: čierne korenie, celý koriander, soľ, rasca Postup prípravy: Veľkú repu a 5 zemiakov zbavíme šupky a nastrúhame nahrubo, zmiešame dohromady s nakrájanou cibuľou a s kyslou kapustou, ktoré sme zbavili láku.Pokračovať
 
Valentínske chute

Valentínske chute

Ak sviatok sv. Valentína neslávite len preto, že je to typický americký sviatok, s ktorým nemáme nič spoločné, tak pomaly vyrazte a začnite zháňať červené srdiečka a rozverné amorky. Na vzniku tohto sviatku sa totiž podieľame celou polovicou. A navyše tou krásnou a nežnou polovicou. Legenda o sv.Pokračovať
 
Cascara a jej príprava

Cascara a jej príprava

Dáte si radšej čaj alebo kávu? Nápoj z kávových šupiek cascara sa nachádza na rozmedzí medzi kávou a čajom. Má sladkú sviežu ovocnú chuť s tónmi šípok, ibišteka, čerešní a červených ríbezlí, často s miernym tabakovým nádychom. Tradične sa do cascary pridáva škorica, muškátový oriešok či zázvor.Pokračovať
 
Rýchla bruschetta na raňajky

Rýchla bruschetta na raňajky

Rýchle a dobré raňajky? Skúste zapečenú bruschettu zo zmesi sušených paradajok, bazalky, cibule, cesnaku, oregana, soli a byliniek, zeleniny alebo syre natretú na chlieb, toasty či žemle.Pokračovať
 
PF 2015

PF 2015

Prajeme Vám veľa chuti do nového roku :-). Ďakujeme Sandstudios za vytvorenie tohto videa.Pokračovať
 
Svätomartinská hus s rezancami

Svätomartinská hus s rezancami

Keď v týchto dňoch človek vyrazí do obchodov, pripadá si ako v Vtákoch od Hitchcocka. Všade na nás útočia husi a je takmer nemožné sa pred nimi ukryť.Pokračovať
 
Káva s chilli

Káva s chilli

Nedávno k nám do obchodu prišiel jeden zákazník a zatiaľ čo som mu vážil Brazíliu Santos, sa zmienil, že mu jeho doktor odporučil pridávať do kávy jednu chilli papričku na zlepšenie krvného obehu.Pokračovať
 
Oregano alebo dobromyseľ?

Oregano alebo dobromyseľ?

Celkom často sa ma v obchode zákazníci pýtajú, prečo máme medzi korením oregano, ale v bylinkách dobromyseľ? Veď je to predsa to isté! Lenže nie je.Pokračovať
 
Ako na domáci vanilkový cukor

Ako na domáci vanilkový cukor

Keď 1. apríla vyšiel na webe dTestu článok o testu vanilkových cukrov, myslela som, že išlo o apríl. Nielen, že je priemyselne vyrábaný vanilkový cukor 3-5x drahší, než keď si ho vyrobíte doma, ale on dokonca ani často pravú vanilku neobsahuje. Nenechajte sa teda ťahať za nos a vyrobte si svoj vlastný vanilkový cukor.Pokračovať