6. júla 2015
Správne skladovanie je kľúčové pre zachovanie chuti a kvality vášho korenia. Preto ho skladujte vo vzduchotesných korenkách alebo nádobách na suchom mieste a chráňte ho pred teplom, vlhkom a priamym slnečným svitom. Pokračovať
|
24. júna 2015
Bolo to pre nás veľké prekvapenie, keď nám jedna pani zákazníčka hovorila, že pre nás hlasovala v súťaži o prevádzkareň Prahy 4. O tejto súťaži, ktorú organizuje úrad mestskej časti Praha 4, sme totiž nevedeli a tak sme sa do nej ani neprihlásili. Pokračovať
|
12. júna 2015
Najprv si pripravíme hummus, z ktorého následne budeme tvoriť guličky. Pokračovať
|
6. júna 2015
Sila a vôňa korenia majú tendenciu časom slabnúť, takže je dôležité vždy pracovať s čerstvými surovinami. Dátum exspirácie, ktorý je uvedený na obale, platí pri uskladnení v suchom prostredí bez prístupu vzduchu. Pokračovať
|
23. apríla 2015
Do väčšej misy postupne pridajte hrsť sušených datlí, sušené slivky a prípadne ďalšie obľúbené ovocie, sezamové semienka a lyžicu mletej cejlónskej škorice. Aby neboli guličky príliš suché, môžeme pridať trochu obľúbeného destilátu alebo pol jablka bez jadrovníka.
Zmes trpezlivo mixujeme do hladkej hustej hmoty. Pokračovať
|
12. februára 2015
Čo budeme potrebovať:
veľká repa
5 zemiakov
kyslá kapusta
cibuľa
balkánsky syr
korenie: čierne korenie, celý koriander, soľ, rasca
Postup prípravy:
Veľkú repu a 5 zemiakov zbavíme šupky a nastrúhame nahrubo, zmiešame dohromady s nakrájanou cibuľou a s kyslou kapustou, ktoré sme zbavili láku. Pokračovať
|
8. februára 2015
Ak sviatok sv. Valentína neslávite len preto, že je to typický americký sviatok, s ktorým nemáme nič spoločné, tak pomaly vyrazte a začnite zháňať červené srdiečka a rozverné amorky. Na vzniku tohto sviatku sa totiž podieľame celou polovicou. A navyše tou krásnou a nežnou polovicou.
Legenda o sv. Pokračovať
|
1. februára 2015
Dáte si radšej čaj alebo kávu? Nápoj z kávových šupiek cascara sa nachádza na rozmedzí medzi kávou a čajom. Má sladkú sviežu ovocnú chuť s tónmi šípok, ibišteka, čerešní a červených ríbezlí, často s miernym tabakovým nádychom. Tradične sa do cascary pridáva škorica, muškátový oriešok či zázvor. Pokračovať
|
25. januára 2015
Rýchle a dobré raňajky? Skúste zapečenú bruschettu zo zmesi sušených paradajok, bazalky, cibule, cesnaku, oregana, soli a byliniek, zeleniny alebo syre natretú na chlieb, toasty či žemle. Pokračovať
|
31. decembra 2014
Prajeme Vám veľa chuti do nového roku :-).
Ďakujeme Sandstudios za vytvorenie tohto videa. Pokračovať
|
9. novembra 2014
Keď v týchto dňoch človek vyrazí do obchodov, pripadá si ako v Vtákoch od Hitchcocka. Všade na nás útočia husi a je takmer nemožné sa pred nimi ukryť. Pokračovať
|
28. októbra 2014
Nedávno k nám do obchodu prišiel jeden zákazník a zatiaľ čo som mu vážil Brazíliu Santos, sa zmienil, že mu jeho doktor odporučil pridávať do kávy jednu chilli papričku na zlepšenie krvného obehu. Pokračovať
|
24. júla 2014
Celkom často sa ma v obchode zákazníci pýtajú, prečo máme medzi korením oregano, ale v bylinkách dobromyseľ? Veď je to predsa to isté!
Lenže nie je. Pokračovať
|
10. mája 2014
Keď 1. apríla vyšiel na webe dTestu článok o testu vanilkových cukrov, myslela som, že išlo o apríl. Nielen, že je priemyselne vyrábaný vanilkový cukor 3-5x drahší, než keď si ho vyrobíte doma, ale on dokonca ani často pravú vanilku neobsahuje. Nenechajte sa teda ťahať za nos a vyrobte si svoj vlastný vanilkový cukor. Pokračovať
|