Novinky a recepty

Nájdi si svoju kávu

Nájdi si svoju kávu

Ach to dilema výberu. V našej ponuke máme vyše 40 druhov kávy az toho čistej arabiky viac ako 30 variantov zo všetkých možných kávových plantáží z celého sveta. Ako si len vybrať? Včera sme s kolegynkami diskutovali ako zákazníkom uľahčiť výber kávy a vymýšľali sme rôzne varianty.Pokračovať
 
Všetko, čo mám rada... ...je korenie :-)

Všetko, čo mám rada... ...je korenie :-)

To zase u nás bolo živo.Pokračovať
 
Francúzsky dresing

Francúzsky dresing

Recept na jednoduchý domáci jemne pikantný dresing s francúzskym šalátovým korením. Vhodné ako k mäsu, tak aj na zeleninové šaláty.Pokračovať
 
Sambal

Sambal

Sambal je indonézska chilli omáčka alebo pasta, ktorá sa pripravuje zo zmesi chilli papričiek, korenia a ďalších prísad ako sú krevety, šalotka, pór a palmový cukor. Chilli papričky, ktoré sú základom sambalu, sa do Indonézie dostali až v16. storočia s Portugalcami. Sambal ale existoval už stovky rokov predtým.Pokračovať
 
Čubrica (video)

Čubrica (video)

Čubrica je obľúbená bulharská zmes byliniek, ktorá sa používa predovšetkým do mletého mäsa, ale môžeme s ňou okoreniť napríklad aj strukoviny, ako je šošovka alebo fazuľa, pretože v tejto zmesi je okrem iného saturejka, čo je bylinka, ktorá nám pomáha proti nadúvanie.Pokračovať
 
Korenisté novinky

Korenisté novinky

Možno ste si všimli, že sme minulý týždeň zaradili do ponuky tri nové druhy skutočne svetovo výnimočných čiernych korenín: tasmánsky, tellicherry a kampotský, na ktoré som sa veľmi tešila.Pokračovať
 
Medová zálievka s tonkou

Medová zálievka s tonkou

Populárne fazuľky tonky sa vďaka svojej vanilkovej chuti používajú predovšetkým pri výrobe sladkého pečiva a dezertov. Skúste ich skombinovať s medom, šťavou z konzervovaného ovocia a hotovú zálievku použite na ochutenie ovocného šalátu.Pokračovať
 
Kardamóm, vládca orientu

Kardamóm, vládca orientu

Kardamom patrí nielen k najdrahším, ale zároveň aj najstarším koreniam. Ľudstvo ho pozná už 4 000 rokov. Starovekí Egypťania si žuvaním semienok kardamómu čistili zuby a Gréci aj Rimania ho používali ako parfum.Pokračovať
 
Aký je rozdiel medzi českou a rímskou rascou?

Aký je rozdiel medzi českou a rímskou rascou?

Otázka čo je to rímska rasca a aký je rozdiel v porovnaní s českou rascou patrí k jednej najčastejšej, ktorú nám zákazníci pri prechádzaní v našom obchode kladú. A odpoveď je celkom jednoduchá.Pokračovať
 
Téma plná korenia

Téma plná korenia

V poslednom vydaní časopisu Téma, ktorá vychádza dnes 19. februára 2021, nájdete okrem iných zaujímavých článkov aj rozsiahly rozhovor redaktora Milana Eisenhammera ako o našich začiatkoch, tak predovšetkým plný informácií o korení.Pokračovať
 
Dresing Café de Paris

Dresing Café de Paris

Recept na domáci pikantný dresing s legendárnym korením Café de Paris. Chuť tohto dresingu skvele doplní ako pečené alebo grilované mäso, tak aj zeleninové šaláty.Pokračovať
 
Korenie na Rajma Masála

Korenie na Rajma Masála

Dnes k nám prišla pani zákazníčka s otázkou, či máme korenie na indickú Rajma Masála, ktorú nedávno vyskúšala vo vegetariánskej reštaurácii Dhaba Beas a tak strašne jej to chutilo, že by si Rajmu rada pripravila doma. Špeciálnu zmes korenia na Rajma Masála bohužiaľ nemáme, ale je veľmi ľahké si pripraviť vlastné.Pokračovať
 
Spaghetti aglio, olio e peperoncini

Spaghetti aglio, olio e peperoncini

Spaghetti aglio, olio e peperoncini, čiže cestoviny s cesnakom, olejom a chilli, ktoré patria dnes k najznámejším talianskym pokrmom, pôvodne začali svoj život len ako cestoviny s cesnakom a olejom chudobných si nemohli dovoliť variant špaget so mušlemi ako bohatí mešťania.Pokračovať
 
Rýchly taliansky dresing

Rýchly taliansky dresing

Stačí pár ingrediencií a jednoduchý a zdravý taliansky dresing ako na zeleninový šalát, tak aj ako príloha ku grilovanému mäsu, je na svete.Pokračovať
 
Sušená alebo čerstvá bazalka?

Sušená alebo čerstvá bazalka?

Nie vždy máme po ruke čerstvú bazalku, ktorá je samozrejme najlepšia, a tak sa hodí mať v zálohe aj sušenú alternatívu. Môžeme ale namiesto čerstvej použiť sušenú bazalku kedykoľvek?Pokračovať
 
Darček na poslednú chvíľu?

Darček na poslednú chvíľu?

Štedrý deň už pomaly klope na dvere a radi by ste na poslednú chvíľu kúpili ešte nejaký darček? Vyberte si z ponuky darčekových poukazov na nákup v našom obchode alebo e-shope. V ponuke máme desať rôznych motívov v hodnote 10, 20 a 40 EUR a tak určite vyberiete vhodný darček pre každého.Pokračovať
 
Kuracie kúsky s červenou šošovkou a estragónom

Kuracie kúsky s červenou šošovkou a estragónom

Bylinka estragón bola známa už v starovekom Egypte, kde sa používala predovšetkým na náboženské účely av liečiteľstve. Aj starí Gréci používali túto bylinku na magické účely a na jej hadovitý tvar koreňov verili, že dokáže vyliečiť uštipnutie jedovatých hadov.Pokračovať
 
Severoindické pikantné vyprážané kurča s pískavicou

Severoindické pikantné vyprážané kurča s pískavicou

Keď otvoríte koreničku s pieskavicou, očarí vás nádherná vôňa sviežej trávy v kombinácii s vanilkou. Pískavica je tiež známa pod názvom fenugreek a tiež sa jej hovorí grécke seno. Tento názov získala, pretože Gréci používali pískavicu aj ako krmivo pre dobytok.Pokračovať
 
Holandské pošírované hrušky s klinčekmi

Holandské pošírované hrušky s klinčekmi

Klinček je jedno z najstarších orientálnych korenín a dlhé stáročia mal na poličke s korením výnimočné postavenie. Jeho voňavá história siaha až 2000 rokov pred náš letopočet, kedy obchodníci z Jávy priniesli klinček na čínsky cisársky dvor.Pokračovať
 
Nasi Goreng

Nasi Goreng

Nasi Goreng má svoj domov v Indonézii a ako mnoho iných variantov vyprážanej ryže vzniklo tak trochu z núdze, keď sa ľudia chceli vyhnúť plytvaniu jedla. Keďže ako základ slúžia zvyšky od včerajšej večere, neexistuje pevný recept a zoznam ingrediencií by sa dal pomerne dobre vystihnúť príslovím „čo dom dal“.Pokračovať