14. mája 2021
Ach to dilema výberu. V našej ponuke máme vyše 40 druhov kávy az toho čistej arabiky viac ako 30 variantov zo všetkých možných kávových plantáží z celého sveta. Ako si len vybrať?
Včera sme s kolegynkami diskutovali ako zákazníkom uľahčiť výber kávy a vymýšľali sme rôzne varianty. Pokračovať
|
23. apríla 2021
To zase u nás bolo živo. Pokračovať
|
20. apríla 2021
Recept na jednoduchý domáci jemne pikantný dresing s francúzskym šalátovým korením. Vhodné ako k mäsu, tak aj na zeleninové šaláty. Pokračovať
|
20. apríla 2021
Sambal je indonézska chilli omáčka alebo pasta, ktorá sa pripravuje zo zmesi chilli papričiek, korenia a ďalších prísad ako sú krevety, šalotka, pór a palmový cukor. Chilli papričky, ktoré sú základom sambalu, sa do Indonézie dostali až v16. storočia s Portugalcami.
Sambal ale existoval už stovky rokov predtým. Pokračovať
|
8. apríla 2021
Čubrica je obľúbená bulharská zmes byliniek, ktorá sa používa predovšetkým do mletého mäsa, ale môžeme s ňou okoreniť napríklad aj strukoviny, ako je šošovka alebo fazuľa, pretože v tejto zmesi je okrem iného saturejka, čo je bylinka, ktorá nám pomáha proti nadúvanie. Pokračovať
|
22. marca 2021
Možno ste si všimli, že sme minulý týždeň zaradili do ponuky tri nové druhy skutočne svetovo výnimočných čiernych korenín: tasmánsky, tellicherry a kampotský, na ktoré som sa veľmi tešila. Pokračovať
|
1. marca 2021
Populárne fazuľky tonky sa vďaka svojej vanilkovej chuti používajú predovšetkým pri výrobe sladkého pečiva a dezertov. Skúste ich skombinovať s medom, šťavou z konzervovaného ovocia a hotovú zálievku použite na ochutenie ovocného šalátu. Pokračovať
|
26. februára 2021
Kardamom patrí nielen k najdrahším, ale zároveň aj najstarším koreniam. Ľudstvo ho pozná už 4 000 rokov. Starovekí Egypťania si žuvaním semienok kardamómu čistili zuby a Gréci aj Rimania ho používali ako parfum. Pokračovať
|
19. februára 2021
Otázka čo je to rímska rasca a aký je rozdiel v porovnaní s českou rascou patrí k jednej najčastejšej, ktorú nám zákazníci pri prechádzaní v našom obchode kladú. A odpoveď je celkom jednoduchá. Pokračovať
|
19. februára 2021
V poslednom vydaní časopisu Téma, ktorá vychádza dnes 19. februára 2021, nájdete okrem iných zaujímavých článkov aj rozsiahly rozhovor redaktora Milana Eisenhammera ako o našich začiatkoch, tak predovšetkým plný informácií o korení. Pokračovať
|
16. februára 2021
Recept na domáci pikantný dresing s legendárnym korením Café de Paris. Chuť tohto dresingu skvele doplní ako pečené alebo grilované mäso, tak aj zeleninové šaláty. Pokračovať
|
2. februára 2021
Dnes k nám prišla pani zákazníčka s otázkou, či máme korenie na indickú Rajma Masála, ktorú nedávno vyskúšala vo vegetariánskej reštaurácii Dhaba Beas a tak strašne jej to chutilo, že by si Rajmu rada pripravila doma.
Špeciálnu zmes korenia na Rajma Masála bohužiaľ nemáme, ale je veľmi ľahké si pripraviť vlastné. Pokračovať
|
22. januára 2021
Spaghetti aglio, olio e peperoncini, čiže cestoviny s cesnakom, olejom a chilli, ktoré patria dnes k najznámejším talianskym pokrmom, pôvodne začali svoj život len ako cestoviny s cesnakom a olejom chudobných si nemohli dovoliť variant špaget so mušlemi ako bohatí mešťania. Pokračovať
|
15. januára 2021
Stačí pár ingrediencií a jednoduchý a zdravý taliansky dresing ako na zeleninový šalát, tak aj ako príloha ku grilovanému mäsu, je na svete. Pokračovať
|
12. januára 2021
Nie vždy máme po ruke čerstvú bazalku, ktorá je samozrejme najlepšia, a tak sa hodí mať v zálohe aj sušenú alternatívu. Môžeme ale namiesto čerstvej použiť sušenú bazalku kedykoľvek? Pokračovať
|
21. decembra 2020
Štedrý deň už pomaly klope na dvere a radi by ste na poslednú chvíľu kúpili ešte nejaký darček? Vyberte si z ponuky darčekových poukazov na nákup v našom obchode alebo e-shope.
V ponuke máme desať rôznych motívov v hodnote 10, 20 a 40 EUR a tak určite vyberiete vhodný darček pre každého. Pokračovať
|
28. októbra 2020
Bylinka estragón bola známa už v starovekom Egypte, kde sa používala predovšetkým na náboženské účely av liečiteľstve. Aj starí Gréci používali túto bylinku na magické účely a na jej hadovitý tvar koreňov verili, že dokáže vyliečiť uštipnutie jedovatých hadov. Pokračovať
|
21. októbra 2020
Keď otvoríte koreničku s pieskavicou, očarí vás nádherná vôňa sviežej trávy v kombinácii s vanilkou. Pískavica je tiež známa pod názvom fenugreek a tiež sa jej hovorí grécke seno.
Tento názov získala, pretože Gréci používali pískavicu aj ako krmivo pre dobytok. Pokračovať
|
14. októbra 2020
Klinček je jedno z najstarších orientálnych korenín a dlhé stáročia mal na poličke s korením výnimočné postavenie. Jeho voňavá história siaha až 2000 rokov pred náš letopočet, kedy obchodníci z Jávy priniesli klinček na čínsky cisársky dvor. Pokračovať
|
7. októbra 2020
Nasi Goreng má svoj domov v Indonézii a ako mnoho iných variantov vyprážanej ryže vzniklo tak trochu z núdze, keď sa ľudia chceli vyhnúť plytvaniu jedla. Keďže ako základ slúžia zvyšky od včerajšej večere, neexistuje pevný recept a zoznam ingrediencií by sa dal pomerne dobre vystihnúť príslovím „čo dom dal“. Pokračovať
|