Bobkový list celý BIO / Korenie

Bobkový list patrí k základnému koreniu slovenskej aj svetovej kuchyne. Výborne podporuje trávenie, a preto sa zvyčajne pridáva k ťažším jedlám. Hlavnú úlohu zohráva pri varení polievokomáčok a marinád, a len ťažko si bez neho vieme predstaviť napríklad sviečkovú alebo rajčinovú omáčku.

Bobkový list sa skvele hodí takmer ku všetkým druhom mäsa s omáčkougulášu alebo hubám. A ak obľubujete vegetariánsku kuchyňu, určite ho skúste pridať k tofu alebo iným alternatívam mäsa. Ak nechcete v hrnci hľadať bobkové listy, môžete použiť mletú variantu tohto korenia, ktorá vám ušetrí pátranie naberačkou v hustých omáčkach.

Okrem varenia je bobkový list dôležitý aj pri nakladaní zeleniny do octu, ako sú uhorkykapusta alebo huby.

Dátum minimálnej trvanlivosti 31. 1. 2027
Krajina pôvodu Egypt
Bobkový list ponúkame v týchto variantoch
 
Druh kuchyne, v ktorej sa bobkový list s obľubou používa
 
Na čo sa bobkový list väčšinou používa