Bylinkové korenie na pizzu

Táto zmes byliniek premení vašu domácu pizzu na pravú taliansku pochúťku. Kombinácia oregana, bazalky, cesnaku a ďalších voňavých byliniek dodá každému sústu nezameniteľný stredomorský nádych. Stačí len korením posypať pizzu pred pečením, a vaša kuchyňa sa za okamih naplní vôňou ako z pizzerie v Neapole.

S korením na pizzu sa ale nemusíte obmedzovať len na túto gastronomickú legendu. Pustite uzdu svojej kuchárskej fantázii a zahrajte kulinársky koncert s ďalšími talianskymi chuťovkami:

  • Pizza – klasická margherita, syrová quattro formaggi alebo mäsová capricciosa, všetky získajú ten správny taliansky šmrnc.
  • Cestoviny a omáčky – pridajte štipku do rajčinovej omáčky na cestoviny alebo lasagne a posuňte chuť o úroveň vyššie.
  • Pečená zelenina – vyskúšajte zmes na grilované rajčiny, baklažány alebo papriky, ktoré vďaka nej získajú bohatšiu chuť.
  • Chleby a pečivo – posypte domácu focacciu alebo chlebové tyčinky pre voňavý zážitok.

Ako používať korenie na pizzu?

Toto bylinkové korenie stačí posypať priamo na cesto s omáčkou alebo na hotovú pizzu pred pečením. Hodí sa aj do cesta na domácu chlebovú placku alebo ako dochutenie šalátov. Nezáleží na tom, či pečiete pizzu na plechu alebo na kameni, s týmto korením vždy vykúzlite kúsok Talianska priamo na svojom stole.

Zloženie bylinkového korenia na pizzu
Dátum minimálnej trvanlivosti 31. 10. 2027
Krajina pôvodu Česká republika
Druh kuchyne, v ktorej sa korenie na pizzu s obľubou používa
 
Na čo sa korenie na pizzu väčšinou používa