Korenie na ratatouille

Ratatouille je majstrovské dielo francúzskej kuchyne, ktoré spája cuketu, baklažán, papriku a paradajky do úžasnej kombinácie plnej slnka a vône Stredomoria. Tento pokrm, pochádzajúci z Provence, je dôkazom, že aj z jednoduchých surovín a správneho korenia sa dá vykúzliť niečo naozaj výnimočné.

Táto hrubo mletá zmes dodá zeleninovým jedlám jemne pikantnú a ľahko nasladlú chuť a zároveň krásne doplní ich farby. Kombinácia sladkej papriky, rasce, cibule a bielej horčice vytvorí dokonalú harmóniu, ktorá povzbudí chuťové poháriky a podčiarkne prirodzenú chuť zeleniny.

Ako používať korenie na ratatouille?

Či už uprednostňujete klasické dusené ratatouille, pečenú zeleninu alebo niečo úplne iné, táto zmes korenia vám výborne poslúži:

  • Na tradičné ratatouille – Stačí nakrájať baklažán, cuketu, papriky a paradajky, orestovať na olivovom oleji a pridať korenie. Pomaly duste, aby sa chute krásne prepojili – výsledok? Dokonalá harmónia zeleniny, byliniek a korenia.
  • Na pečenú alebo grilovanú zeleninu – Posypte plátky baklažánu, cukety alebo papriky pred pečením či grilovaním. Po upečení získa zelenina nádhernú vôňu a chuť, ktorá vás prenesie do slnkom zaliatej Provence.
  • Do leča a zeleninových zmesí – Chcete oživiť klasické lečo? Stačí štipka tejto zmesi a z obyčajnej zeleniny sa stane chuťový zážitok!
  • Do polievok a omáčok – Skvelá v paradajkovej polievke, zeleninových vývaroch alebo omáčkach na cestoviny – vyskúšajte ju napríklad v jednoduchej omáčke z čerstvých paradajok a cesnaku.
  • Na pizzu, cestoviny a slané koláče – Nasypte na domácu pizzu, focacciu alebo quiche – jednoduchý trik, ako dodať jedlu tú pravú stredomorskú iskru.

Vdýchnite svojim jedlám chuť Provence. Stačí hrsť tejto voňavej zmesi a aj tá najobyčajnejšia zelenina bude chutiť ako od skúseného francúzskeho kuchára.

Zloženie korenia na ratatouille
Dátum minimálnej trvanlivosti 31. 8. 2027
Krajina pôvodu Česká republika
Druh kuchyne, v ktorej sa korenie na ratatouille s obľubou používa
 
Na čo sa korenie na ratatouille väčšinou používa