Korenie Paprika pálivá BIO
Táto vysoko kvalitná mletá pálivá paprika BIO sa hodí do všetkých jedál, ktoré chcete mať s ostrejšou a intenzívnejšou chuťou. S obľubou sa pridáva do polievok a gulášov, ale aj ako efektné zdobenie napr. na syrové nátierky z plesňových syrov. Hodí sa teda na denné použitie v kuchyni, ako aj na slávnostnú tabuľu s výberom jednohubiek.
Kapsacín, ktorý je v pálivých paprikách bohato zastúpený a ktorý spôsobuje v našich ústach tú známu ostrú a pálivú chuť, tiež tíši bolesť a stimuluje srdce. Ak hľadáte do svojho hrnca niečo ešte pálivejšie, než sú tieto papriky, odporúčame rôzne druhy chilli papričiek ako napr. habanero alebo jalapeño. Obľúbený je tiež kayenské korenie.
Chuť a vôňa
ostrá, pikantná chuť
Kde sa pestuje
Pochádza zo Strednej Ameriky, ale dnes sa pestuje po celom svete.
Na čo sa používa
Na dochutenie širokej škály pokrmov: do polievok, omáčok, ku všetkým druhom mäsa, syrom, vaječným a zeleninovým pokrmom, do nátierok, dresingov, cestovín, na pizzu aj do rizota.
Krajina pôvodu
Španielsko, Čína, India
Informácie o BIO produkcii
Zemědělská produkce EU.
BIO produkty certifikuje kontrolní organizace CZ-BIO-003.
Etiketa pre pálivú BIO papriku
Cena: 0,15 EURKúpiť etiketu
Označte si svoje dózy štýlovou etiketou na hnedej odolnej samolepke. K tomu navyše dostanete aj etiketu s popisom a zložením, ktorú tiež môžete na dózy nalepiť. Alebo si z týchto etikiet vytvorte vlastný katalóg obľúbených produktov.
Viac informácií
Pálivá paprika je dostupná v týchto variantoch
Dávkovanie štipľavé BIO papriky
Narazili ste v recepte na pálivú BIO papriku a neviete aké množstvo odmerať? Pripravili sme pre vás tabuľku s najbežnejším dávkovaním.
Zarovnaná čajová lyžička | 3 g |
Vrchovatá čajová lyžička | 3 g |
Zarovnaná polievková lyžica | 8 g |
Vrchovatá polievková lyžica | 10 g |
Miery sú samozrejme približné a vždy platí, že by ste štipľavé BIO papriky mali dávať podľa svojich vlastných chuťových preferencií.
Ako sa pálivá paprika povie:
latinsky:
|
Capsicum anuum
|
česky:
|
paprika pálivá
|
anglicky:
|
hot paprika
|
nemecky:
|
Paprika scharf
|
francúzsky:
|
piment fort
|
Druh kuchyne, v ktorej sa pálivá paprika s obľubou používa
Na čo sa pálivá paprika väčšinou používa
Kde kúpim pálivú BIO papriku?
Nielen pálivú BIO papriku, ale aj ďalšie rôzne korenie, kávu, čaj a rôzne dobroty kúpite tu na e-shope alebo v našom obchode Království chuti v Prahe v Českej republike.
Rodinný obchod Kráľovstvo chuti manželov Michaely a Jana Schneedorferových je najväčším kamenným špecializovaným obchodom s korením v Českej republike, v ktorom nájdete cez 400 druhov čerstvého korenia a nepočítane rôznych byliniek, praženej kávy, čajov, orechov, sušených plodov a ďalších dobrôt, vrátane štipľavé BIO papriky.
Pri vstupe do tohto nenápadného obchodíku vás napadne, že snáď ani nie ste v obchode, ale skôr v unikátnom múzeu, pretože celý sortiment je dostupný vo veľkých sklenených dózach a tak si ho môžete pred nákupom dôkladne prezrieť a ovoňať. Mnoho zákazníkov tiež privíta, že korenie možno zakúpiť v takmer ľubovoľnom množstve a môžu tak smelo v kuchyni experimentovať s novými neznámymi chuťami. Samozrejmosťou je tiež bezobalový nákup do prinesených koreničiek, dóz alebo vrecúšok. Štandardne všetok tovar balíme do kvalitných plastových ZIP vrecúšok s možnosťou opakovateľného uzatvárania, ale na želanie vám radi produkty zabalíme do papierových vrecúšok.
Zaobstarať si tu môžete tiež doplnky ako napr. mlynčeky na kávu aj korenie, koreničky, kávovary typu french press a mocca a nepreberný výber plechových dóz na čaj, kávu a ďalšie potraviny.
Celý sortiment je tiež dostupný aj tu v internetovom obchode s doručením po celej Slovenskej republike od 3,60 EUR.
Kontakty a otváracia doba obchodu | Viac informácií o doprave