Vyprážaná cibulka / Korenie

Smažená cibuľka – chrumkavá, voňavá a krásne dozlatista opečená – presne taká, akú máte radi, ale bez sĺz, neporiadku a zdĺhavého vyprážania.

Či už si ju dáte na zemiakovú kašu, špekové knedle, pečené mäso alebo napríklad strukoviny, vždy dodá jedlu ten správny šmrnc. Ale tým jej čaro nekončí! Skvele sa hodí aj do burgerov, hotdogov, ázijských stir-fry jedál alebo len tak na chrumkanie. Rýchla, praktická a vždy po ruke.

Ako smaženú cibuľku v kuchyni používať?

Smažená cibuľa je skvelá nielen na dochutenie, ale aj na doladenie textúry jedla. Chrumkavá a voňavá, pripravená ihneď na použitie, bez nutnosti vyprážania. Môžete ju pridať priamo do hotového jedla alebo ju krátko prehriať na panvici, aby sa rozvoňala a získala ešte lepšiu chuť. Hodí sa do tradičných slovenských jedál, ale aj do modernej kuchyne.

  • Posypanie hotových jedál – Zemiaková kaša, hrachová kaša, guláš, rizoto, cestoviny alebo napríklad vyprážaný syr? Stačí pár chrumkavých kúskov a jedlo získa novú dimenziu.
  • Do burgerov a hotdogov – Zabudnite na nudné sendviče! Smažená cibuľka pridá skvelú textúru aj chuť.
  • Na pečené a grilované mäso – Hovädzí steak, bravčová pečienka, grilované kurča – všetko chutí lepšie s voňavým cibuľovým doplnkom.
  • Do polievok a omáčok – Pridajte ju priamo do vývaru alebo hustej polievky. Skvele funguje aj ako základ do omáčok.
  • Ázijská kuchyňa – Ryžové rezance, vyprážaná ryža, stir-fry alebo pho? Smažená cibuľa doladí chuť k dokonalosti.
  • Na nátierky a dipy – Stačí ju vmiešať do tvarohovej, syrovej alebo strukovinovej nátierky a máte rýchle pohostenie.

Smažená alebo restovaná? Akú cibuľu vybrať?

Okrem smaženej cibuľky existuje aj restovaná cibuľa, ktorá je menej chrumkavá, ale zato intenzívne voňavá a jemnejšia na zahryznutie. Smažená cibuľa je ideálna ako chrumkavá posýpka na hotové jedlá, restovaná cibuľa sa skvele hodí na varenie, do omáčok, polievok a mletého mäsa, kde sa krásne spojí s ostatnými ingredienciami.

Takže ak hľadáte chrumkavosť a výraznú chuť, siahnite po smaženej, ak chcete jemnejšiu cibuľovú chuť bez chrumkavého efektu, skúste restovanú.

Malý trik na záver

Chcete cibuľke vrátiť práve vyprážanú chuť a vôňu? Stačí ju na pár sekúnd prehriať na panvici – zvýrazní sa jej aróma a chrumkavosť bude ešte lepšia!

Zloženie vyprážané cibule
Dátum minimálnej trvanlivosti 30. 11. 2027
Krajina pôvodu Česká republika
Cibuľa je dostupná v týchto variantoch
 
Druh kuchyne, v ktorej sa cibuľa s obľubou používa
 
Na čo sa cibuľa väčšinou používa