Škoricové kvety nie sú v skutočnosti kvety, ale ide o sušené, nezrelé plody škoricovníka (Cinnamomum cassia). Tento názov korenia získalo pre svoj vzhľad, ktorý pripomína klinček.
Kvety škorice majú jemnú a ľahkú škoricovú arómu zmiešanú s tónmi klinčekov. Na rozdiel od klasickej škorice je ich chuť sladšia, trochu pieporná, s mierne pižmovými tónmi.
Pri varení môžete kvety pridať do pokrmov buď celé, drvené alebo jemne namleté. Kvety škorice môžeme použiť všade tam, kde by sme použili klasickú škoricu. Veľmi obľúbená je v čínskej a indonézskej kuchyni. Svojou chuťou obohacujú pokrmy zo zveriny, jahňacieho a hydinového mäsa, ale predovšetkým svoje miesto nájdu v sladkých jedlách a dezertoch. Jemnú arómu pridávajú k rôznym druhom ovocných kompótov (marhule, jablká alebo hrušky) a tiež džemom alebo horúcim nápojom ako napr. punči alebo varenému vínu.