Korenie na americké zemiaky

Táto zmes korenia na americké zemiaky je namiešaná tak, aby túto obľúbenú prílohu premenila na šampióna obeda či večere. Korenie je ideálne nielen pre klasické pečené zemiaky nakrájané na mesiačiky alebo kolieska, ale aj skvele dochutí vyprážané zemiaky, hranolky alebo domáce zemiakové lupienky.

Tajomstvo tohto výborného korenia sa skrýva vo vyváženej kombinácii jednotlivých zložiek:

  • Aromatický cesnak, ktorý dodáva zmesi svoju typickú výraznú chuť.
  • Rasca, ktorá prináša jemne korenistú a zemitú chuť.
  • Koriander, ktorý dodáva sviežosť a ľahkú citrusovú notu.
  • Čierne korenie, ktorý zaisťuje jemnú pikantnosť.
  • Štipka muškátového orieška, ktorý dodáva ľahko sladkastú a orechovú chuť.
  • Soľ, ktorá zvýrazňuje všetky ostatné chute a prepája ich do harmonického celku .

Jednoduché použitie so skvelým výsledkom

Klasické americké zemiaky pripravíte jednoducho tak, že zemiaky nakrájate na klinky alebo kolieska, potrite ich zmesou oleja a korenia a pečiete na plechu vyloženom papierom na pečenie pri 220 ° C asi 30 minút do zlatista.

Korenie na americké zemiaky možno tiež použiť na vyprážané hranolky. Pred vyprážaním hranolky posypte zmesou a nechajte chvíľu odležať, aby sa chute vstrebali. Rovnako tak táto zmes skvele dochutí domáce zemiakové lupienky – po osmažení lupienky ľahko posypte korením.

Okrem tohto korenia na americké zemiaky, vyskúšajte aj naše ďalšie korenie na hranolky, ktoré máme v klasickej, pikantnej a dokonca aj dymovej príchuti.

 
Upozornenie Nie je vhodné pre deti do 3 rokov.
Zloženie korenie na americké zemiaky Môže obsahovať stopy zeleru, horčice a sezamu.
Dátum minimálnej trvanlivosti 23. 9. 2028
Krajina pôvodu Česká republika
Druh kuchyne, v ktorej americké zemiaky s obľubou používajú
 
Na čo sa americké zemiaky väčšinou používajú