Korenie do kávy

V orientálnych krajinách sa káva často pripravuje s korením, ktoré jej dodáva hĺbku, jedinečnú vôňu a zároveň napomáha lepšiemu tráveniu. Kardamóm a škorica dodávajú hrejivú, jemne sladkú arómu, zatiaľ čo muškátový oriešok, nové korenie a klinček prinášajú hlboké korenisté tóny. Štipka vanilkového aróma potom celý zážitok zaoblí a prinesie do šálky jemný orientálny nádych.

Ako pripraviť kávu s korením?

Pre dokonalú chuť je dôležité zvoliť správny spôsob prípravy. Nedoporučuje sa pridávať korenie do pákových alebo automatických kávovarov, pretože by mohlo ovoniť celý prístroj na dlhý čas. Namiesto toho si pripravte kávu týmito spôsobmi:

  • French press: Zmiešajte štipku korenia s namletou kávou, zalejte horúcou vodou a nechajte lúhovať 3–4 minúty.
  • Prekvapkávaná káva: Pridajte korenie priamo k mletej káve vo filtri a nechajte ho pomaly prekvapkávať.
  • Turecká káva v džezve: Zmes korenia vmiešajte do mletej kávy a varte tradičným spôsobom s trochou cukru.
  • Instantná káva: Korenie možno rozmiešať aj priamo v šálke horúcej kávy.
  • Korenisté latté: Stačí vmiešať do mliečnej peny pre bohatšiu chuť.
  • Horúca čokoláda a kakao: Toto korenie krásne zvýrazní a doplní aj ďalšie nápoje.

Korenie do kávy – skvelé aj do dezertov a sladkého pečiva

Táto zmes si skvele rozumie nielen s kávou, ale aj s pečením. Kombinácia kardamómu, škorice, muškátového orieška a klinčeka dodá dezertom bohatú arómu a krásne zvýrazní chuť kávy v pečive aj krémoch. Ak máte radi vôňu orientálneho korenia, určite si ju zamilujete aj v sladkých receptoch.

Ako použiť korenie do kávy v dezertoch?

  • Tiramisu s orientálnym nádychom – Pridajte štipku korenia do kávy, v ktorej namáčate piškóty.
  • Kávové sušienky – Vmiešajte korenie do cesta pre jemnú exotickú vôňu.
  • Banánový chlebík – Skvele zvýrazní chuť banánov a pridá príjemne korenistý tón.
  • Perníčky alebo škoricové sušienky – Prehĺbi tradičnú chuť vianočného pečiva.
  • Domáca šľahačka – Štipka korenia zmiešaná so šľahačkou skvele doplní kávové dezerty.
  • Kávové torty a muffiny – Pridajte do cesta alebo krému pre výraznejšiu chuť.
Míša z Království doporučuje
Michaela Schneedorferová Tip na orientálny kávový krém: Zmiešajte mascarpone s trochou cukru, kávou a štipkou tejto zmesi. Vznikne lahodný krém, ktorý môžete použiť do tort alebo len tak k čerstvému ovociu.
 
Upozornenie Neodporúčame používať s automatickými a pákovými kávovarmi ani s moka kanvičkou, pretože prístroj ovonia na dlhý čas.
Zloženie korenie do kávy Môže obsahovať stopy horčice, zeleru, sezamu, lepeku a mandlí.
Dátum minimálnej trvanlivosti 11. 6. 2027
Krajina pôvodu Nemecko
Druh kuchyne, v ktorej korenie do kávy s obľubou používajú