Inšpirácia pre túto zmes pochádza od reštauratérov z Réunion, ktorí majú hlbokú znalosť miestnej kreolskej kuchyne. Tento ostrov ponúka kulinárske zážitky, ktoré sú rovnako pestré, ako jeho história.
Kreolská kuchyňa Reunionu je vynikajúcou zmesou francúzskych, afrických, indických a čínskych vplyvov, z ktorých každý prispieva svojimi jedinečnými chuťami a technikami. Od dráždivo pikantného „caris“ (kari) po lahodne sladký „chouchous“ (koláč). Bohaté tropické ovocie, čerstvé morské plody a korenie pestované na horách dodávajú kreolským pokrmom výraznú chuť, ktorá pretrváva dlho po jedle.
Pre milovníkov vegetariánskej kuchyne táto Kreolská koreniaca zmes poskytuje dokonalé chute šalátom, artičokom alebo feta syra. Skvele sa hodí k zelenine ako je hlávkový šalát, paradajky, uhorky a baklažán. Milovníci mäsa ocenia dokonalú súhru s hovädzím alebo bravčovým mäsom. Samozrejme nesmieme zabudnúť na morské ryby ako napr. pražma alebo tuniak.