Zelerové semienko / Korenie

Zelerové semienka majú podobnú aromatickú a zvieravú chuť ako ostatné časti zeleru. Ich pikantná, zemitá a horká chuť sa skvele hodí k paradajkám a ďalšej zelenine a preto sa s obľubou pridávajú do kečupu, omáčok, dresingov a marinád. Spoločne s ďalším korením sa výborne snúbi s rybami, kôrovcami a hydinovou, ale aj vajcami, syrmi, zemiakovými a zeleninovými šalátmi. Zelerové semienka sú nevyhnutné pri príprave pravého kokteilu Bloody Mary.

V receptoch často narazíte na tzv. celerovú soľ, čo je zmes zelerových semienok a soli, ktorú si ľahko vyrobíte doma.

Ak semienka zeleru pomeliete, zvýrazní sa ich horkosť.

Dátum minimálnej trvanlivosti 9. 9. 2027
Krajina pôvodu Česká republika
Zeler ponúkame v týchto variantoch
 
Druh kuchyne, v ktorej sa zeler s obľubou používa
 
Na čo sa zeler väčšinou používa