Bylinkové korenie na kura

Táto špeciálne namiešaná zmes korenia dodá nielen grilovanému či pečenému kuriatku, ale aj ďalším jemnejším druhom mäsa príjemnú bylinkovú chuť a arómu. Kombinácia rozmarínu, bazalky a zázvoru vytvára osviežujúci základ, zatiaľ čo cibuľa, cesnak a paprika ho dopĺňajú o plnšiu a vyváženú chuť. Výsledkom je skvelá zmes, ktorú môžete použiť na rýchlu a jednoduchú prípravu kurčaťa na rôzne spôsoby.

Na čo môžeme použiť korenie na kurča s bylinkami?

Ako už názov napovedá, táto zmes je namiešaná predovšetkým na jedlá z kuracieho mäsa, no jej využitie je oveľa širšie:

  • Pečené a grilované kurča – posypte zmesou celé kurča alebo jednotlivé kúsky pred pečením či grilovaním.
  • Bylinkové marinády – zmiešajte korenie s olivovým olejom a citrónovou šťavou a použite na marinovanie kuracích pŕs, krídel alebo stehien.
  • Bylinkové maslo a dresingy – ideálne na prípravu domáceho bylinkového masla, ktoré necháte rozpustiť na grilovanom kurčati alebo varených zemiakoch.
  • Zeleninové jedlá – ochuťte grilovanú alebo pečenú zeleninu, ako sú papriky, cukety alebo zemiaky.
  • Polievky a vývary – pridajte štipku do kuracieho vývaru alebo zeleninovej polievky pre jemnú bylinkovú arómu.

Ako s korením pracovať?

Korenie môžete použiť na suché ochutenie aj do marinád. Odporúčame mäso alebo zeleninu dôkladne potrieť zmesou a nechať aspoň 30 minút odležať, aby sa chute dobre prepojili. Zmes môžete tiež pridať počas varenia priamo do vývaru alebo omáčky.

Zloženie bylinkového korenie na kura
Dátum minimálnej trvanlivosti 30. 11. 2027
Krajina pôvodu Česká republika
Korenie na kurča je dostupná v týchto variantoch
 
Druh kuchyne, v ktorej sa korenie na kurča s obľubou používa