Orientálne korenie

Toto orientálne korenie je jemne pikantná zmes, ktorá dodá vašim pokrmom charakteristickú arómu a chuť inšpirovanú kuchyňami Blízkeho a Stredného východu. Kombinácia koriandra, zázvoru, sladkej i pálivej papriky, kurkumy, rasce, klinčekov a kardamómu vytvára bohatý a harmonický chuťový profil. Vďaka štipke čierneho a bieleho korenia a jemnému dotyku chilli prináša táto zmes ľahko pikantný nádych, ktorý ozvláštni akýkoľvek recept.

Orientálne korenie je všestranným pomocníkom na prípravu pokrmov inšpirovaných exotickou kuchyňou a môžeme ho použiť do rôznych jedál ako napríklad:

  • Mäso a ryby – ochuťte kuracie špízy, jahňacie kotlety alebo pečeného candáta pre výraznú chuť.
  • Zeleninové jedlá – skvelé do dusenej zeleniny, cícerových zmesí alebo pečených baklažánov a cukiet.
  • Ryžové pokrmy – použite ho na pilaf, biryani alebo korenenú ryžu ako prílohu.
  • Omáčky a polievky – pridajte hĺbku a vôňu smotanovým aj vývarovým omáčkam alebo polievkam.

Ako s orientálnym korením pri varení pracovať?

Táto zmes sa najlepšie rozvinie pri tepelnej úprave. Pridajte korenie na začiatku varenia k restovanej cibuli a cesnaku alebo ho krátko osmahnite na oleji. Pre jemnejšiu chuť ho môžete vmiešať priamo do omáčky alebo pokrmu počas varenia. Ak chcete pripraviť marinádu, zmiešajte zmes s trochou oleja, citrónovej šťavy a jogurtu.

Zloženie orientálneho korenia
Dátum minimálnej trvanlivosti 31. 5. 2027
Druh kuchyne, v ktorej sa Orientálne korenie s obľubou používa
 
Na čo sa Orientálne korenie väčšinou používa