Bylinkové korenie na pizzu

Toskánska kuchyňa miluje jednoduchosť. Miestna gastronómia čaruje s intenzívnou vôňou byliniek a cesnaku, ktoré dokonale prepojí s ďalšími základnými ingredienciami. A presne v tomto duchu je namiešaná aj táto zmes korenia na toskánsku pizzu. Oregano, saturejka, bazalka, cibuľa, cesnak a čierne korenie tvoria základný pilier, ktorý vašu domácu pizzu premení na famózny voňavý taliansky zážitok.

No s týmto korením rozhodne nemusíte zostať len pri pizzi. Kuchárska fantázia má v Taliansku dvere dokorán, a tak môžete toto korenie využiť na mnoho spôsobov:

  • Na domácu bylinkovú pizzu – Potrite cesto len olivovým olejom, pridajte syr, cibuľu alebo napríklad pečený cesnak a posypte týmto korením. Jednoduché a vynikajúce.
  • Na pečené toasty alebo focacciu – Posypte chlieb s olejom, cesnakom a korením, dajte zapiecť a máte rýchlu večeru ako z Toskánska.
  • Do cestovín – Stačí dobrý syr, maslo alebo olej a štipka tejto zmesi.
  • Na zeleninu – Cuketa, baklažán, paprika alebo paradajky zapečené s týmto korením. Hodí sa aj na gril.
  • Do šalátov – Korenie zmiešajte s olivovým olejom, kvapkou citróna a lyžicou medu a vytvorte tak výborný dresing na zeleninový šalát.
  • Na kuracie alebo morčacie mäso – Zmiešajte korenie do marinády s olejom a citrónom. Nechajte chvíľu odpočinúť a potom opečte alebo upečte.
  • Do nátierok a polievok – Nebojte sa pridať lyžičku korenia napríklad do ricotty s kvapkou oleja alebo na záver do zeleninovej polievky.

Ako používať korenie Pizza alla Toscana?

Túto bylinkovú zmes korenia stačí primiešať priamo do náplne alebo jednoducho posypať na hotovú pizzu pred pečením. Môžete ju pridať aj do cesta na chlebové placky, využiť ako dochutenie zeleninových jedál alebo ju vmiešať do tvarohovej nátierky. Skvele doplní aj omeletu alebo zeleninovú polievku. Nech už pečiete na plechu alebo na kameni, s týmto korením na pizzu zaručene prenesiete kúsok toskánskeho vidieka priamo na váš stôl.

Mimochodom, ak s vami lomcuje vášeň pre taliansku kuchyňu a milujete paradajky, pozrite si naše ďalšie špeciálne korenie Pizza alla Napoletana, v ktorom nájdete klasické chute neapolského regiónu.

Zloženie bylinkového korenia na pizzu
Dátum minimálnej trvanlivosti 31. 10. 2027
Krajina pôvodu Česká republika
Korenie na pizzu ponúkame v týchto variantoch
 
Druh kuchyne, v ktorej sa korenie na pizzu s obľubou používa
 
Na čo sa korenie na pizzu väčšinou používa