E-mailom sme od nášho zákazníka dostali otázku, či by sme mohli do ponuky zaradiť korenie na Vindaloo. Zatiaľ nemôžeme sľúbiť, že zmes korenia na toto legendárne indické jedlo doplníme do nášho sortimentu, pretože naše skladové kapacity sú obmedzené.
Pretože som ale veľký priaznivca Vindaloo, uvediem aspoň návod na prípravu tohto veľmi ostrého korenia. Zmiešať si vlastnú zmes totiž nie je nijako náročné a navyše si ju ľahko môžete prispôsobiť vašim chutiam.
Čo budeme na zmes Vindaloo potrebovať
Príprava
Druh chilli aj množstvo si vyberte podľa toho ako veľmi pálivé Vindaloo plánujete. Odporúčam kajenské korenie (1 polievková lyžica), chilli naga bhut (1 čajová lyžička) alebo chilli carolina reaper (½ čajovej lyžičky) pre skutočných hrdinov. Pokiaľ naopak začínate, skúste chilli Kashmiri, ktoré k vám bude veľmi ústretové a nevypáli vám dieru do jazyka.
Všetky ingrediencie nasypte do zaváracieho pohára alebo inej uzatvárateľnej nádoby a dôkladne pretrepte, aby sa jednotlivé zložky poriadne zmiešali.
Užite si svoje pravé domáce Vindaloo a napíšte nám ako vám chutilo :-).
Honza Schneedorfer