Kampotské korenie čierne fermentované so soľnými kvetmi

Toto kampotské čierne korenie má vďaka fermentácii chuť veľmi blízku čerstvému koreniu. Jeho chuť nie je agresívna, ale skôr harmonicky pikantná so silnými ovocnými a sladkými tónmi. Nástup chuti tohto korenia v ústach je pomalý, ale o to s dlhším prenikavým priebehom, ktorý každého príjemne prekvapí a nadchne. Fermentované kampotské korenie je ideálne na hovädzie alebo bravčové steaky a pečené mäsa, do šalátov, cestovín, ale aj sladkých dezertov. Výnimočne obohatí chuť kačacieho mäsa.

Konzervácia korenia je dosiahnutá pridaním soľných kvetov. Z toho dôvodu je vhodné tesne pred použitím korenie dôkladne opláchnuť vodou. Toto korenie nie je vhodné do mlynčekov, ale na priame posypanie buď v priebehu varenia alebo najlepšie v závere na hotový pokrm, kedy spojíte chuť i dekoratívnosť tohto korenia v jeden dojem.

Upozornenie Soľ je vhodné tesne pred použitím korenie dôkladne opláchnuť vodou. Toto korenie nie je vhodné do mlynčekov.
Zloženie fermentovaného kampotského korenia
Dátum minimálnej trvanlivosti 1. 4. 2027
Krajina pôvodu Kambodža
Kampotské korenie je dostupná v týchto variantoch
 
Na čo sa kampotské korenie väčšinou používa