Toto kampotské čierne korenie má vďaka fermentácii chuť veľmi blízku čerstvému koreniu. Jeho chuť nie je agresívna, ale skôr harmonicky pikantná so silnými ovocnými a sladkými tónmi. Nástup chuti tohto korenia v ústach je pomalý, ale o to s dlhším prenikavým priebehom, ktorý každého príjemne prekvapí a nadchne. Fermentované kampotské korenie je ideálne na hovädzie alebo bravčové steaky a pečené mäsa, do šalátov, cestovín, ale aj sladkých dezertov. Výnimočne obohatí chuť kačacieho mäsa.
Konzervácia korenia je dosiahnutá pridaním soľných kvetov. Z toho dôvodu je vhodné tesne pred použitím korenie dôkladne opláchnuť vodou. Toto korenie nie je vhodné do mlynčekov, ale na priame posypanie buď v priebehu varenia alebo najlepšie v závere na hotový pokrm, kedy spojíte chuť i dekoratívnosť tohto korenia v jeden dojem.