Táto sladká alchýmia spája jemný trstinový cukor s fascinujúcou vôňou tonkových bôbov, ktoré dodávajú tóny vanilky, mandlí a jemne korenistý nádych. Perfektné pre všetkých, ktorí chcú svoje dezerty obohatiť o bohatšiu chuť a jemne exotickú arómu. Tonkový cukor použijete rovnako ako vanilkový, no s plnšou a vrstvenejšou chuťou, ktorá dodá každému sústu nový rozmer sladkosti a elegancie.
- Dezerty ako z cukrárne – Pridajte tonkový cukor do bábovky, sušienok, koláčov alebo perníkov a dodajte im luxusnú arómu. Vyskúšajte ho v piškótovom ceste, lineckom pečive alebo domácich muffinoch, kde jeho jemná vanilkovo-korenistá chuť krásne vynikne.
- Dokonalé krémy a plnky – Zmiešajte tonkový cukor so smotanou a vyšľahajte do jemnej šľahačky, ktorá bude voňať po vanilke a mandliach. Pridajte ho do pudingu, tvarohového krému alebo plnky na torty – získajú tým úplne novú hĺbku chutí.
- Crème brûlée & zmrzlina – V klasickom crème brûlée môže tonkový cukor doplniť alebo nahradiť vanilkový lusk a pridať krému bohatšiu arómu. Rovnako ho skúste pridať do domácej zmrzliny, kde jeho vôňa vytvorí delikátnu kombináciu so smotanovým základom.
- Horúce nápoje & koktaily – Ochutenie kávy, čaju, punču alebo vareného vína ešte nikdy nebolo jednoduchšie. Stačí trochu tonkového cukru do šálky a máte nápoj s neodolateľným voňavým šmrncom.
- Ryžová kaša & raňajkové dobroty – Lyžička do ovsených vločiek, jogurtu alebo tvarohu ich okamžite premení na sladkú voňavú pochúťku. Skvele funguje aj na palacinky, lievance alebo vafle, ktorým dodá elegantnú sladkosť s hrejivými tónmi.
Tip na záver: Vyskúšajte domáci tonkový cukrový sirup. Zmiešajte 100 g tonkového cukru so 100 ml vody, krátko povarte a nechajte vychladnúť. Získate dokonalý sirup na dezerty, do kávy alebo koktailov. Stačí pár kvapiek a vaše sladké výtvory získajú jemne exotický nádych a neodolateľnú vôňu.