Koreni na tiramisu BIO / Korenie

Tiramisu je ozdobou každej chvíle a toto korenie je ozdobou každého tiramisu. Kokosový cukor a panela prinesú jemnú karamelovú sladkosť, ktorá vonia ako slnečná plantáž niekde v Južnej Amerike. Kakao a škorica zahrajú na tú známu hrejivú nôtu, ktorá v tiramisu nesmie chýbať. A potom príde niečo nečakané – mletá tonka s vôňou vanilky, mandlí a chuťou exotiky, ktorá celý dezert nádherne zaguľatí. Na záver vás prekvapí štipka morskej soli fleur de sel, ktorá sladkosť krásne vyváži a dodá jej úplne nový rozmer. Či už ju posypete na tiramisu, na zmrzlinu, do cappuccina alebo na palacinku, zakaždým sa vám po jazyku rozbehne malá talianska siesta.

Ako použiť korenie na tiramisu

Najčastejšie sa táto zmes sladkého korenia používa na záverečné posypanie tiramisu, kde nahradí obyčajné kakao niečím oveľa zaujímavejším. Stačí ľahko posypať hotový dezert, aby zmes navlhla od krému a krásne rozvoniavala. Ale keďže si toto korenie určite zamilujete, bez zábran ho použite aj v ďalších sladkých dobrotách:

  • Na zmrzlinu – stačí posypať kopček vanilkovej, čokoládovej alebo kokosovej zmrzliny. Sladko-slaná kombinácia s tonkou a škoricou vás nadchne.
  • Na šľahačkové dezerty – výborne chutí na pohároch, pudingoch alebo panna cotte. Dodá im jemnú hrejivosť a vôňu.
  • Do kávy – cappuccino, latte alebo flat white posypané touto zmesou dostane taliansky nádych. A s trochou kakaa aj malou štipkou soli to bude zážitok, na ktorý nezabudnete.
  • Na palacinky a lievance – zmes tiramisového korenia posypte na maslom potretú palacinku alebo lievanec a hneď to bude voňať ako nedeľné ráno v talianskej kaviarni.
  • Na ovocné šaláty – hodí sa aj na čerstvé ovocie. Skúste korenie nasypať na nakrájané jahody, banány alebo pomaranče, pokojne aj s trochou jogurtu.

Tip na záver

Vyskúšajte túto zmes použiť aj pri pečení sušienok alebo muffinov – stačí ju primiešať priamo do cesta namiesto časti cukru a kakaa. Dezert tak získa jemne karamelový nádych panely, vôňu tonky a štipku slaného kontrastu, ktorý krásne zvýrazní sladkosť. A ak radi experimentujete, pridajte štipku tejto zmesi aj do domácej granoly alebo raňajkových kaší – ráno bude hneď chutiť lepšie.

Dokonalé tiramisu

Zloženie korenie na tiramisu polevu
Krajina pôvodu Nemecko
Druh kuchyne, v ktorej sa Koreni na tiramisu BIO s obľubou používa
 
Na čo sa Koreni na tiramisu BIO väčšinou používa