Údene barbecue BIO / Korenie

Stačí otvoriť koreničku a hneď vás pohltí omamná vôňa dymu, papriky a cesnaku, ktorá pripomína letné večery a rozpálený gril so šťavnatými kúskami mäsa. Dymové barbecue je zmes pre všetkých, ktorí milujú ten moment, keď sa mäso sfarbí dozlata, kuchyňou sa šíri dymová aróma a všetkým sa zbiehajú sliny.

Čo sa v tomto barbecue korení skrýva?

Základom je sladká paprika, ktorá dodáva farbu a jemnosť. Údená paprika spolu s dymovou soľou a dymovými chilli papričkami chipotle prinášajú poriadnu dávku charakteristickej dymovej chuti. A nemusíte sa báť – nejde o žiadnu umelú arómu, ale o jemné prírodné tóny, akoby ste pomaly piekli nad rozžeraveným uhlím. Cesnak a čierne korenie celej zmesi dodávajú hĺbku a ľahkú pikantnosť. A na záver štipka výnimočnej soli fleur de sel, ktorá sa jemne rozpustí a krásne prepojí všetky chute.

Na čo všetko sa hodí?

Toto korenie je istota pre všetky grilovacie klasiky, ale využijete ho aj tam, kde by ste to možno nečakali:

  • Na bravčové rebrá – Zmiešajte barbecue korenie s paradajkovou omáčkou a máte luxusnú domácu marinádu, ktorá sa pri pečení krásne skaramelizuje.
  • Na hovädzie aj kuracie mäso – Skvelo funguje ako suchý rub na pomalé grilovanie aj ako základ do marinády s olejom a medom.
  • Na ryby – Výborné na lososa, makrelu alebo pstruha. Dymové tóny sa s rybím mäsom výborne dopĺňajú.
  • Na pečené zemiaky alebo hranolky – Stačí posypať tesne pred dopečením, prípadne premiešať s olejom ešte pred pečením.
  • Na grilovanú zeleninu – Cuketa, baklažán, paprika alebo kukurica s týmto korením získajú výraznú a neodolateľnú chuť.
  • Na domácu barbecue omáčku – Lyžica korenia do kečupu, pár kvapiek octu a trocha medu a máte omáčku ako z BBQ bistra.

Tip na záver

Dymové barbecue je ideálne, keď chcete jedlu dodať chuť ako z amerického grilu, ale nemáte čas ani vybavenie na pomalé údenie. A ak vás tento štýl baví, určite mrknite aj na našu ďalšiu grilovaciu zmes Texas. Je tiež dymová, ale viac zameraná na klasické americké grilovanie s koriandrom a horčičnými semienkami. A grilovačka sa pokojne môže začať aj v rúre.

Zloženie korenia na údene barbecue
Dátum minimálnej trvanlivosti 1. 12. 2026
Krajina pôvodu Nemecko
Barbecue korenie je dostupná v týchto variantoch
 
Druh kuchyne, v ktorej sa barbecue korenie s obľubou používa
 
Na čo sa barbecue korenie väčšinou používa